Normal görünüm

Yeni makaleler mevcut. Sayfayı yenilemek için tıklayın.
Dünden önceki günCNN Türk

Meme yapısındaki değişimlerin nedenleri nelerdir?

18 Nisan 2024 at 20:05
Meme yapısındaki değişiklikler, kadın sağlığı için önemli bir konu olup, bu değişiklikler çeşitli faktörlerle tetiklenebilir. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, kilo değişiklikleri ve emzirme gibi süreçlerin kadınların meme dokusunda nasıl önemli değişimlere yol açabileceğini açıklıyor.

Çocuklarda ağız kokusunun en önemli nedeni

17 Nisan 2024 at 14:59
Çocuklar ve yetişkinlerde ağız kokusunun nedenlerinin benzer olduğunu ifade eden uzmanlar, en önemli nedenin çürük dişler, dil üzerindeki bakteriler, diş eti iltihapları ve ağız kuruluğu olduğunu söylüyor. Susuzluk, sinüzit, geniz eti, reflü, şeker hastalığı, böbrek hastalığı, sindirim sistemi ve solunum sistemi hastalıklarının da ağız kokusuna neden olacağını kaydeden Çocuk Diş Hekimi Dr. Öğr. Üyesi Şebnem N. Koçan, “Kullanılan ilaçlar, vitamin eksikliği de ağız kokusu yapabiliyor.” dedi.

Ergenlikte bu belirtiler içe kapanıklık habercisi

16 Nisan 2024 at 19:32
Yıllar geçtikçe çocuğunuzun etrafındaki arkadaş sayısının azalması, sizinle geçirdiği zamanın azalması ve odasında daha fazla vakit geçirmesi gibi durumlarla karşılaşmak, birçok ebeveyn için tanıdık olabilir. Ayrıca öğretmenlerin veli toplantılarında çocuğun sessizliğinden ve çekingenliğinden bahsetmesi de endişe verici olabilir. Bu durumlar içe dönük gençlerin ebeveynleri için yaygın deneyimlerdir. Psikolog Duru Erdem konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Dikkat eksikliği yetişkinler için de sorun

16 Nisan 2024 at 18:49
Klinik Psikolog Gonca Malkoç Arı, dikkat dağınıklığı ve hiperaktivite bozukluğunun çocukların yanı sıra yetişkinlerde de görülebilen bir sorun olduğunu belirterek, tedavi yöntemleri hakkında bilgilendirdi.

Hem iş hayatında hem de özel hayatta duygusal çeviklik nedir?

13 Nisan 2024 at 18:00
Hem iş hem de kişisel yaşantımızda gerek eğitimlerde sosyal medyada çevremizde ve profesyonellerin dilinde, içinde "duygusal" ve "çevik" geçen bir çok kavram türedi son zamanlarda duygusal zeka, duygusal dönüşüm, duygusal dayanıklılık gibi...Gerek gündelik hayat pratiğinde özellikle de iş hayatında davranışsal bir yetkinlik olarak istenen, beklenen yeteneklerden biri, duygusal çeviklik. Uzman Klinik Psikolog H. Onur Demirci konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Sağlıklı kalp için ‘hastalık bilincine’ dikkat

12 Nisan 2024 at 18:53
Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Karakaş, kalbin günlük hayatta yaşanabilecek her şeyden etkilenebileceğine dikkat çekerek, “Kalp damar tıkanıkları ya da kalp krizleri kalp hastalıklarının sadece bir bölümüdür. Kalp sağlığı için hastalıkları ve bunları nasıl yönetmek gerektiğini bilmek gerekiyor” dedi.

Ergenlik dönemindeki değişimlere dikkat

12 Nisan 2024 at 17:57
Ergenlik dönemindeki çocukların davranışlarının ebeveynleri zorlayıcı bulmasının çok yaygın bir durum olduğunu kabul ediyoruz. Bu dönemde gençlerin yaşadığı karmaşık duygusal ve fiziksel değişimler, ebeveynler için anlayış ve sabır gerektirir. Psikolog Duru Erdem konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Uzmanından kanser taraması uyarısı

4 Nisan 2024 at 19:22
Manisa Şehir Hastanesi Tıbbi Onkoloji Hekimi Doç. Dr. Engin Kut, 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Kut, kanserin erken teşhis edildiği sürece tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu söyledi.

Hamile kalmayı zorlaştıran faktörler

4 Nisan 2024 at 18:50
Bir çiftin, 35 yaşın altında her ay gebelik etme olasılığı %25 civarındadır. Bu oran yaşla birlikte düşerek, 40’lı yaşlardan sonra %5’lere kadar iner. Yani gebe kalmayı zorlaştıran en önemli etkenin kadının yaşı olduğunu söyleyebiliriz. Başka bazı faktörler de gebelik oluşmasını zorlaştırır. Örneğin kadının aşırı kilolu olması yumurtlama düzenini bozar. Obezitenin erkeklerde de sperm sayı ve hareketini bozduğu gösterilmiştir.

Kadın doğum uzmanından 'kısırlık' uyarısı

3 Nisan 2024 at 20:30
Kadınlarda vajinal akıntıya yol açan klamidya adlı bakterilere dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Naziye Gürkan, “Klamidyalar vajinada bol akıntıya neden olur. Ayrıca tüplerde tıkanma oluşturarak ilerleyen yıllarda kısırlık sebebi olabilir" dedi.

Karaciğer hasar ölçümünün faydası nedir?

3 Nisan 2024 at 15:03
Karaciğer hasar ölçümü sayesinde biyopsi olmadan karaciğer hasarının ölçülebildiğini belirten Gastroenteroloji ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Salih Boğa, karaciğer hasar ölçümü işlemi (transient elastografi) hakkında merak edilenleri yanıtlıyor.

Uzmanından uyarı: “Alerjik konjonktivit çocukluk döneminde başlıyor”

2 Nisan 2024 at 18:35
Alerjik konjonktivitin genellikle çocuklukta başlayan ve her yaşta karşılaşılabilen bir göz hastalığı olduğunu işaret eden Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mutlu Acar, “Genelde bahar ve yaz aylarında açık havada uzun süre kalınması ile ortaya çıkabilir. Özellikle çocuklarda sıklıkla görülebilir. Gözlerde ani başlayan kızarıklık, kaşıntı ve sulanma oluşması belirtileri olabilir. Genellikle ilaç tedavisi gerektirmez. Soğuk uygulama ve alerjik ortamdan uzaklaşmak, hastalığın iyileşmesi için yeterli olabilir” dedi.

Prof. Dr. Köse: Otizm, her 36 çocuktan birinde görülüyor

2 Nisan 2024 at 14:34
Otizm farkındalığının önemine dikkati çeken Prof. Dr. Sezen Köse, "Otizm farkındalığının çok küçük yaşlarda toplumca benimsenmesi otistik bireylerin ve ailelerinin en büyük destekçisi olacaktır. Yapılan son çalışmalara göre otizmin her 36 çocuktan birinde görüldüğü, yani her ilkokul sınıfında bir otistik çocuk olabileceğini söyleyebiliriz" dedi.

Kanser tedavisi gören hastalara kalp sorunu uyarısı

2 Nisan 2024 at 00:35
Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Fatih Güngören onkoloji hastalarında kalp sağlığının önemini vurgulayarak, “Araştırmalar, kanser hastalarının yüzde 20’sinin kalple ilgili sorun yaşayabileceğini gösteriyor. Kalple ilgili yan etkiler, kemoterapi alındığı dönemde saatler içerisinde görülebileceği gibi, kemoterapi sonrası haftalar veya aylar içinde de ortaya çıkabilir. Fakat kemoterapi öncesi kardiyoloji uzmanı tarafından değerlendirme yapılarak riskli hastalar belirlenebilir” dedi.

Trafikte öfke kontrolü nasıl sağlanır?

30 Mart 2024 at 20:24
Trafikte geçirilen sürede stres, öfke, kaygı ve can sıkıntısı gibi psikolojik durumların yaşandığını belirten Klinik Psikolog Rabia Yavuz, trafikte öfke kontrolünü yönetmenin mümkün olduğunu söylüyor.

Üreme çağındaki her 10 kadından 1’inde görülüyor!

30 Mart 2024 at 19:38
Endometriozis(Çikolata kisti) hakkında uyarılarda bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Bilge Çetinkaya, “Üreme çağında, yaklaşık 10 kadından 1’inde görülmektedir. Tanısında en önemli özellik, adet döneminin ilk gününün çok şiddetli ağrılarla beraber olmasıdır” dedi.
❌
❌