Normal görünüm

Yeni makaleler mevcut. Sayfayı yenilemek için tıklayın.
Dünden önceki günCNN Türk

Çağımızın hastalığı diş sıkma!

25 Mart 2024 at 18:31
Çağımızın sık görülen problemi haline gelen diş sıkma, stresin ve modern yaşamın getirdiği baskıların somut bir yansıması olarak karşımıza çıkıyor. Diş Hekimi Onur Öztürk, bu yaygın sağlık sorununa dair nedenleri, oluşturduğu problemleri ve modern çözüm yollarını sizler için anlatıyor.

MHRS randevularına düzenleme geliyor

24 Mart 2024 at 00:00
Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nden aldığı randevuya gitmeyen yüz binlerce hasta var. İşte bu durum sistemin kilitlenmesine ve hastaların randevu bulamamasına neden oluyor. Konuyla ilgili konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu sorunu çözmek için çalışmalar yapıldığını bir kez daha hatırlattı. Bakan Koca, tedbirlerin önümüzdeki aydan itibaren kademeli olarak uygulanmaya başlayacağını söyledi.

Muz Besin Değeri: Muz Kaç Kalori?

21 Mart 2024 at 05:12
En lezzetli ve yararlı meyvelerden birisi denildiği zaman muz akla mutlaka gelir. Çünkü tam anlamıyla bir lezzet deposu olan muzun düzenli olarak tüketilmesi de gereklidir. Bunun yanında farklı muz çeşitlerine rastlamakta mümkündür. Ülkemizde özellikle Akdeniz tarafında Mersin ve Antalya bu konuda önemli şehirler içerisinde yer alırlar. Özellikle potasyum yönünden fazlaca zengin bir meyvedir.

Mineral İçeren Besinler Nelerdir? Minerali En Yüksek Gıdalar...

21 Mart 2024 at 05:09
Mineral, vücudun aldığı besinlerin yakım işlemi tamamlandıktan sonra vücutta kalan organik olmayan maddelere verilen isim olarak bilinir. Bu mineraller vücut içerisinde kül olarak kalmakta ve besinlerin doğal yapılarında yer almaktadır. Vücut tarafından kendi kendine mineralin üretimi yapılmamaktadır. Geriye kalan küller incelendiği zaman ortaya yaklaşık 40 tane mineral çıkar. Bunlardan ise yaklaşık olarak 17 tanesi insan için önemlidir.

Lor Peyniri Besin Değeri: Lor Peyniri Kaç Kalori?

21 Mart 2024 at 04:53
Peynir türleri arasında lor her zaman için ön planda yer almaktadır. Bu peynir uygun fiyatlı olmasının yanında oldukça kullanışlıdır. Genel olarak börek, çörek ve buna benzer ürünler içerisinde değerlendirildiği bilinmektedir. Tabi kahvaltılık olarak yenmesi veya başka şekilde tüketilmesi de mümkündür. Ayrıca en yumuşak kıvamlı peynirler içerisinde yer aldığı dikkat çekmektedir.

Kuru Fasulye Besin Değeri: Kuru Fasulye Kaç Kalori?

21 Mart 2024 at 04:50
Türk kültürünün en önde gelen yemeği kuru fasulyedir. Her mevsim tercih edilen bu yemek, hem lezzeti ile hem de faydaları ile ön plana çıkıyor. Kuru fasulyenin çok sayıda faydası vardır. Yüksek miktarda protein içerir. Tok tutan ve acıkmayı da önleyen kuru fasulye, A ve C vitamini de içermektedir.

Kolajen İçeren Besinler Nelerdir? Kolajeni En Yüksek Gıdalar...

21 Mart 2024 at 04:44
Vücudun özellikle elastikiyetini daha sağlıklı hale getirebilmek için kolajen büyük önem taşır. Bu durum hazırlanmış hem pek çok farklı ürün üzerinden hem de organik yiyecekler kapsamında elde edilebilir. Günümüzde daha genç ve sağlıklı bir görünüm elde etmek ve sağlıklı yaşam sürdürebilmek amaçlı büyük öneme sahiptir.

Koronavirüs aşıları temize çıktı

17 Mart 2024 at 12:15
Koronavirüs aşılarının kalp krizine ve kanda pıhtılaşmaya neden olduğu iddiası zaman zaman gündeme geliyordu. 20 milyon kişinin katılımıyla yapılan araştırmaya göre aşı olanlarda bu riskin azaldığı saptandı.

Bakanı Koca detayları açıkladı! Yan dal uzmanlığı mecburi hizmetle ilgili düzenleme

16 Mart 2024 at 23:49
Bakan Koca, Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek bina Onkoloji Tanı ve Tedavi Hastanesi'nin inşaatında incelemelerde bulundu. İncelemenin ardından konuşan Fahrettin Koca yan dal mecburi hizmeti ile ilgili düzenlemeye değinerek, "Yapmak istediğimiz düzenlemeyle yandal uzmanlığını, ana dal uzmanlığından sonra kazandıktan itibaren hemen başlayabilecekler. Başladıktan sonrası için kalan mecburi hizmeti de kaldırmış oluyoruz. Yani sorumlu kılmıyoruz" dedi.

Bağırsaklarımız östrojenlerimizi kontrol ediyor!

14 Mart 2024 at 20:13
Bağırsak sağlığının, kadın sağlığı üzerinde doğrudan etkili bir rolü bulunuyor. Jinekoloji, Doğum ve Cinsel Sağlık Uzmanı Op. Dr. Dilek Uslu, bağırsak mikrobiyotasının östrojen metabolizmasındaki kritik rolünü ve bunun kadın sağlığı üzerindeki geniş çaplı etkilerini sizler için anlatıyor.

Ramazan'da doğru ve dengeli beslenmeye dikkat

11 Mart 2024 at 21:18
Ramazan ayı, doğru ve dengeli beslenme açısından dikkat edilmesi gereken bir dönem. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, sahur ve iftarda hafif gıdalar tüketilmesini vurguluyor. Ayrıca kalp ve şeker hastalarının doktor kontrolü olmadan oruç tutmalarının sakıncalı olduğunun altını çiziyor.

7 günü aşan diz ağrısına dikkat

11 Mart 2024 at 20:17
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Emin Aydın, "Hastaların 7 günü aşkın bir diz ağrısı varsa bunu önemsemeleri ve uzman hekime muayene olmaları gerekmektedir. Uygun tespitler yapılarak hastalığın ne olduğu anlaşıldıktan sonra uygun tedavi verilirse bu tedaviye ne kadar erken başlanırsa o kadar hızlı yol kat edilir. Ameliyattan kurtulur" dedi.

Profesörden uyarı: “Oruç ve diyabet ilişkisi, 3 grupta değerlendiriliyor”

11 Mart 2024 at 20:13
Diyabetin kan şekeri dengesinin bozulduğu bir hastalık olduğunu söyleyen Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Hulusi Atmaca, “Diyabetik bireylerde pankreastan salgılanan insülinde yetersizlik olduğu için kan şekeri dengesi kurulamaz. Diyabet hastalarının oruç tutabilme durumu, hastalığın tipine, seyrine ve eşlik eden diğer hastalıklara bağlıdır” dedi.

Oruç tutanlar sahuru atlamamalı

11 Mart 2024 at 20:12
Ramazan ayında iftar ve sahur olmak üzere iki öğün bulunuyor. Genelde 3-4 öğünde tüketilen besinler bu dönemde beslenme düzeninin değişmesi ile birlikte 2 öğüne düşmektedir. Çoğu insanın sahura kalkmadan tek öğünle oruç tutabildiğini ifade eden İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ömer Akyürek, sahurun atlanmaması gerektiğine dikkat çekti.

'HPV'nin kansere yol açan ve açmayan tipleri var'

10 Mart 2024 at 15:35
Dermatoloji Uzmanı Dr. Hacer Köksal, hem kadınlarda hem erkeklerde görülen genital siğillerin, cinsel yolla bulaşan HPV enfeksiyonun genital bölgedeki belirtisi olduğunu hatırlattı. HPV virüsünün 200'den fazla çeşidinin bulunduğunu, bunlardan 40'ının genital siğillere yol açtığını belirten Uzm. Dr. Köksal, "En çok siğillere yol açan tip HPV 6 ve HPV 11'dir. Ancak bu HPV tipleri kansere yol açmazlar" dedi.

“Taş hastalığı böbrek kaybına neden olabilir”

10 Mart 2024 at 14:53
Taş hastalığının çocuk yaşlarda görülebildiği gibi genellikle 30-40 yaşlarda daha sık görüldüğüne dikkat çeken Minimal İnvaziv Üroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, “Şikayetlere yol açmazsa ciddi anlamda böbrek kaybına ve enfeksiyonlara yol açabilir. Bu açıdan taş düşürmüş bireylerin belli aralıklarda doktor kontrollerine gitmesi gerekir” dedi.
❌
❌