Okuma görünümü

Yeni makaleler mevcut. Sayfayı yenilemek için tıklayın.

Variste pıhtı riskine dikkat!

Varis sanılanın aksine sadece estetik bir sorun değil önemli bir sağlık problemidir. Çünkü ilerlediğinde damarlarda pıhtı riski oluştuğunu belirten Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ezelsoy, ‘‘Bu nedenle erken dönemde tedavi edilmesi hayati önem taşır’’ dedi.

Günde 3 dakikalık meditasyonla stresi azaltın

Dünyaca ünlü uzman stresi azaltmanın, konsantrasyonu ve yaratıcılığı artırmanın günde sadece üç dakika ile mümkün olabileceğini söylüyor. Uzman isim, üç dakikalık meditasyon için son derece kolay 5 teknik önerirken tüm hayatınızı kökten değişebileceğine de dikkat çekiyor.

Bel fıtığı en çabuk nasıl geçer?

Bel fıtığı, omurganın alt bölgesinde yer alan disklerin dışarı çıkması veya sıkışması sonucu oluşan ağrılı bir durumdur. Bu rahatsızlık, pek çok kişiyi etkileyebilir ve günlük yaşamı ciddi şekilde etkileyebilir. Bel fıtığı ile yaşamak zor olabilir, ancak uygun tedavi ve yaşam tarzı değişiklikleri ile ağrıları hafifletebilir ve sağlığınızı yeniden kazanabilirsiniz.

 Prof. Dr. Alpay Azap: Mevcut aşılar Eris’i durdurmaz

Türkiye'de de görülen Eris varyantı dünyaya yayılmaya devam ederken akıllara "Mevcut Covid-19 aşıları bizi korur mu?" sorusu takıldı. Soruya net yanıt veren Prof. Dr. Alpay Azap, Covid-19'a göre hazırlanan aşıların Eris varyantı karşı etkinliğinin çok az olduğunu belirtti. Azap hastalıktan korunmanın en etkin yolunun ise maske olduğunu yeniden vurguladı...

Antibiyotik direncinde büyük tehlike! “Bazı enfeksiyonlarda antibiyotik öncesi çağları yaşıyoruz”

Gereksiz yere ve yaygın bir şekilde antibiyotik kullanımı dirençli mikropların daha da güçlenmesine neden oluyor. Artan antibiyotik direncinin kırmızı alarm verdiğine dikkat çeken uzmanlar bazı hastaların antibiyotik öncesi çağlardaki gibi birtakım basit bakteriyel enfeksiyonlarla bile olsa hayatını kaybedebildiğine işaret etti...

Bitkisel beslenme kalbe iyi geliyor

Bilimsel araştırmalara göre bitkisel ağırlıklı beslenme, kalp damar sağlığını koruyor. Prof. Dr. Erk, “Bu tür bir beslenme, kolesterol ve trigliserit seviyelerini düşürerek, kalp krizi riskini azaltıyor’’ dedi.

Eris varyantı için kritik uyarı

Prof. Dr. Alper Şener, Eris varyantının Türkiye'de görüldüğü haberleriyle solunum yolu rahatsızlığı yaşayan çok sayıda kişinin endişeyle hastaneye başvurduğunu ancak vaka sayısında bir artış görülmediğini söyledi.

Okullar açıldı, solunum yolu hastalıkları arttı

Prof. Dr. Tevfik Özlü, okulların açılmasıyla birlikte hastanelerde solunum yolu enfeksiyonları hastalıklarında artış yaşandığını belirterek, “Bir kişi hasta olarak okula geldiğinde bu 40-50 kişi oluyor. Daha sonra hastalık okullardan evlere taşınıyor. Bu sürecin en az hasarla atlatılması için bu zincirin kırılması lazım. Solunum yolu enfeksiyonu semptomları olan öğrencileri ne olur okula göndermeyin” dedi.

Alzheimer yıllar önceden sinyal veriyor

Alzheimer’ın görülme sıklığının son 30 yılda yüzde 150 oranında arttığına dikkat çeken Prof. Dr. Uludüz “Pek çok kişinin ortak sorunu olan ‘unutkanlık’ genellikle ileri yaşın doğal bir sonucu gibi düşünülse de aslında ‘Alzheimer’ın ilk sinyallerin-den biri olabiliyor’’ dedi.

Osman’ın kalbi, bir kişiye hayat verdi

Aydın'ın Nazilli ilçesinde, motosikletle otomobile çarptıktan sonra kamyonun altına sürüklenen ve tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen Osman Başpınar'ın (24) kalbi, Antalya'da kalp yetmezliği yaşayan Kerim Gökkurt'a (54) başarıyla nakledildi.

Bel fıtığı ağrısı nasıl ayırt edilir?

Bel ağrısı yaşıyorsanız, bir doktora görünmek önemlidir. Doktor, ağrının nedenini belirlemek için bir muayene ve gerekli testleri yapacaktır. Bel fıtığı ağrısının tedavisi, ağrının şiddetine ve nedenine bağlı olarak değişebilir. Hafif vakalarda, ağrı kesici ilaçlar, fizik tedavi ve egzersizler yeterli olabilir. Daha şiddetli vakalarda, cerrahi müdahale gerekebilir.
❌