Ülkemizde El Nino kışının sert olacağına dair meteoroloji kaynaklarından haberler geldi. Kış mevsiminde ısınma meselesini düşünen vatandaşlar kömüre yapılan zammın etkisini şaşkınlıkla gördü. Dar gelirli vatandaşların en temel ihtiyacı olan kömürdeki fiyat artışıyla birlikte bu sene kış yorganın altında geçecek.
VATANDAŞ KÖMÜR ZAMLARINDAN MEMNUN DEĞİLÜlke nüfusunun yüzde 30’u ısınmak için doğalgaz erişimine sahip değil. Kömür kullanan vatandaşlar ise zamlardan dolayı rahatsız. Isınma ihtiyacını karşılamak için kullanılan kömür fiyatına tarihi zam geldi.
KIŞLIK KÖMÜRE %125 ZAMYerli ve ithal kömür fiyatları kış öncesi ortalama 2 bin 500 TL ile 4 bin TL arasında değişiyordu. Gelecek kış ise türüne göre 7 bin 250 TL ile 9 bin TL arasına çıktı. Kömür fiyatlarına gelen zam oranı yüzde 125’i aştı.
KIŞLIK ODUNA NE KADAR ZAM YAPILDI?Kırsal kesimlerde ısınma ihtiyacı için kullanılan odunun ton fiyatı ise geçen yıl 2 bin 500 TL ile 3 bin 750 TL arasında değişiyordu. Yeni yılda odun fiyatı 7 bin TL ile 9 bin TL aralığına çıktı. Odun fiyatlarındaki zam ise yüzde 140’a ulaştı.
VATANDAŞLAR TEDİRGİN2024 yılı için asgari ücret görüşmeleri başladı. Aralık ayında başlayan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarında konuşulan rakamlar, yeni yıl gelmeden eriyor. Meteoroloji uzmanlarına göre, zorlu kış koşulları vatandaşları bekliyor. Kış mevsiminde ısınma sorunlarını çözmek isteyen vatandaşların bu sene daha odunu ve kömürü daha yüksek zamlarla alması dikkat çekti.
Borçlarını ödemekte güçlük çeken vatandaşların icra dosya sayısı 21 milyon 754 bine yükseliş gösterdi. Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 15 bin 684 TL’ye kadar yükselirken, asgari ücret 11 bin 402 TL olarak vatandaşlar geçim sıkıntısına düştü.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan ekonomik göstergelerle ilgili önemli bir paylaşım geldi. Bakan Bolat "Kasım ayında ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,2 artarak 23 milyar 11 milyon dolar oldu....Devamı için tıklayınız
Bir vinç operatörü, işten atıldıktan sonra İş Mahkemesi’ne gitti ve ulusal bayram, genel tatil ve hafta tatili ücretleri ile yıllık izin alacağı ödenmediğini ve fazla çalıştırıldığını öne sürdü. Davacı işçi, kıdem ve ihbar tazminatları, yıllık izin ücreti, fazla çalışma, ulusal bayram ve genel tatil ücreti, hafta tatili ücreti ve bakiye ücretinin davalıdan alınmasını istedi.
YARGITAY’DAN ÖRNEK KARAR
Davalı avukatı, davacının alacaklarının tamamen ödendiğini iddia ederek banka kayıtları ve özlük dosyasındaki belgeleri delil olarak sundu. Mahkeme, davacının ihbar süresini kullanamadığına ilişkin kanıt olmadığı için kıdem ve ihbar tazminatlarına hak kazandığına hükmederek, davacının ödenmeyen alacaklarının olduğu gerekçesiyle davanın kısmen kabul edilmesine karar verdi.
KARAR İSTİNAFA GÖTÜRÜLDÜ
Tarafların avukatları, kararı istinafa götürdü. Bölge Adliye Mahkemesi, hesaplamaların bordrolar göz önünde bulundurularak yapıldığını belirterek belirlenen alacak kaleminde hakkaniyet indirimi yapılmasının doğru olmadığına karar verdi. Ayrıca, davacıya yapılan ödemenin hesaplanan izin alacağından düşülmesi gerektiğine hükmetti. Bu karar üzerine her iki tarafın avukatları da temyiz başvurusunda bulundu.
KULLANDIRILMAYAN İZİN SÜRELERİ SON ÜCRET ÜZERİNDEN ÖDENECEK
Örnek nitelikteki kararda dikkat çeken önemli bir nokta, kullandırılmayan haftalık izinlerin yıllık izin süresinden çıkarılamayacağı. Kararda, iş sözleşmesinin sona ermesiyle birlikte kullandırılmayan yıllık izin sürelerine ait ücretlerin son ücret üzerinden ödeneceği belirtildi. İş sözleşmesinin feshinin, yıllık izin hakkının ücrete dönüşmesi için gereklilik olduğu ifade edildi. Yıllık izinlerin kullandırıldığına dair ispat yükünün işverene ait olduğu ve işverenin yıllık izinlerin kullandırıldığına dair belge sunması gerektiği vurgulandı. Karar ise şöyle:
"İş sözleşmenin sona erme şeklinin ve haklı nedene dayanıp dayanmadığının önemi bulunmamaktadır. Yıllık izinlerin kullandırıldığı noktasında ispat yükü işverene aittir. İşveren yıllık izinlerin kullandırıldığının imzalı izin defteri veya eşdeğer bir belge ile kanıtlamalıdır. Bu konuda ispat yükü üzerinde olan işveren, işçiye yemin teklif edebilir. Dosyada, davacının imzasının bulunduğu 15'er günlük izin talep formları bulunmaktadır. Yargılama sırasında davacı asılın izin talep formuna karşı beyanı alınmış, davacı beyanında bu izinlerin biriken hafta tatilleri için verildiğini belirtmiştir. Davacının ayrıca hafta tatili alacağını talep etmesi ve bu alacağının hüküm altına alınmış olması da dikkate alındığında imzasının bulunduğu bu yıllık izin belgelerinin dikkate alınarak yıllık izin alacağının yeniden hesaplanması gerekmektedir. Hatalı değerlendirme ile hüküm kurulması bozma nedenidir. Bölge Adliye Mahkemesi kararının bozulmasına oybirliğiyle karar verilmiştir."
Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonunun (TÜRK-İŞ) 24. Olağan Genel Kurulu'nda, Ergün Atalay yeniden genel başkan seçildi.
TÜRK-İŞ'ten yapılan açıklamaya göre, Konfederasyon'un 24'üncü Olağan Genel Kurulu, 30 Kasım-2 Aralık tarihlerinde Ankara'da bir otelde düzenlendi.
Genel Kurul kapsamında bugün yapılan seçimlerde 398 delege oy kullandı. Oyların 396'sı geçerli, 2'si ise geçersiz sayıldı.
Oylama sonucunda Ergün Atalay, yeniden TÜRK-İŞ Genel Başkanı oldu.
TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, Genel Mali Sekreter Ramazan Ağar, Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat ve Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp Alemdar da görevlerine yeniden seçildi.
Annelerin doğum borçlanması sürecinde bazı ince noktalar, staj sigortasının faydalarıyla birlikte ikinci ve üçüncü bir fayda da sağlıyor. Normalde borçlanma veya başlangıç sayılmayan staj sigortası, annelerin staj ya da çıraklık sonrası doğan çocukları için borçlanma imkanı veriyor. Ama buradaki asıl fayda, sigorta başlangıcının geriye alınabilmesi.
Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem’in haberine göre, bu şartlar, çalışma şartlarına göre değişiklik gösterebilir. Hizmet sözleşmesi ile çalışanlar Sosyal Sigortalar Kurumu (4A) sigortalısı olarak sayılırken, kendi adına çalışanlar veya isteğe bağlı sigorta primi yatıranlar Bağ-Kur (4B) sigortalısıdır. Kamu çalışanları ise emekli sandığına bağlı (4C) çalışanlar olarak gruplandırılırlar.
2 İSTİSNA SÖZ KONUSU Staj ve çıraklık dönemlerinde sigorta yaptırılır ve iş kazası ve meslek hastalığına karşı korunma sağlanır. Fakat, bu dönemler emeklilik hesabında başlangıç sayılmaz ve prim günleri katılmaz. Ancak, bazı istisnalar bu kuralın haricindedir. Avukatlar staj dönemlerini borçlanabilirler, anneler için de başlangıç sayılma hali vardır.
BORÇLANMA İLE PRİM Prim günlerini doldururken, genelde gerçekten çalışmanız ve prim ödemeniz gerekir. Ama bazı istisnalarla borçlanma yoluyla da prim kazanabilirsiniz. Mesela, erkekler askerlik dönemlerini borçlanarak alabilirler. Ayrıca yurtdışında oturan gurbetçiler de yurtdışındaki dönemlerini borçlanarak prim kazanabilirler. Erkeklerin askerlikleri, sigorta başlangıcından önce yapılmışsa, borçlanma işlemi işe başlama tarihini geri alabilir. Böylece erkek sigortalılar emeklilik için gerekli prim gün sayısını daha çabuk bir şekilde doldurabilirler.
Borçlanma işlemi için işe başlama tarihi çok önemlidir. Bu tarihe göre kaç gün borçlanmanız gerektiği ve sigorta başlangıcınızın ne kadar geriye alınabileceği belirlenir. Anneler ise doğumdan sonraki dönemleri borçlanarak toplamda 3 çocuk için 6 yıl, yani 2160 gün kazanabilirler. Her bir çocuk için 720 gün borçlanma hakkına sahiptirler. Burada, ihtiyacınıza göre kaç gün borçlanmanız gerektiğini seçebilirsiniz.
STAJ SİGORTASI GEÇERLİ Mİ?Doğum borçlanması konusunda bazı önemli detaylar vardır ve annelere ikinci ve üçüncü bir fayda da sağlayabilir. Normalde, staj zamanında veya çıraklık dönemindeki sigorta primleri emeklilik hesaplamalarında başlangıç sayılmaz. Ama anneler için doğum borçlanması halinde staj sigortası başlangıç sayılır.
Bu da annelere staj ya da çıraklık sonrası doğan çocukları için borçlanma imkanı verir. Başka bir fayda ise sigorta başlangıcının geriye alınabilmesidir. Eğer staj ya da çıraklık döneminde sigortalı olarak çalışmaya başladıysanız ve bu dönemler ile doğumlar arasında bir zaman aralığı varsa, bu doğumları borçlandığınızda sigorta başlangıcını geri alabilirsiniz.
BORÇLANMA ŞU ŞEKİLDE ÖDENİYORBorçlanma işlemi, belirli bir tutar ödeyerek gün satın alma şeklinde yapılır. Borçlanma tutarını siz belirleyebilirsiniz ve genelde brüt asgari ücretin yüzde 32’si ile 7.5 katı arasında bir rakam seçebilirsiniz. Borçlanma işlemi emeklilik için gerekli prim günlerini doldurmak isteyenler için önemli bir seçenek olabilir.
BAŞVURU YAPMAK GEREKİYORBugün aylık borçlanma tutarı 4.292 TL olarak uygulanıyor. Eğer asgari ücret yüzde 40 artarsa bu rakam 6.009 TL’ye, yüzde 50 artış olursa 6.435 TL’ye çıkacak. Aylık fazla ödenen para 2 bin lirayı aşmış olacak. 1 yıllık borçlanan birisi Aralık ayında başvurursa 51.504 TL öderken, Ocakta başvurduğunda yüzde 40 artışta 72.108 TL, yüzde 50 artışta ise 77.256 TL ödeyecek.
Rakam 2 yıllık bir çocuk borçlanmasında daha da artacak. Bugün bir çocuk borçlanması 103.008 TL olurken yüzde 40 artışta 144.216 TL, yüzde 50 artışta ise 154.512 TL'ye çıkacak. Dolayısıyla bir çocuk borçlanacak olan bir anne Aralık ile Ocak arasında 51 bin lirayı geçen bir fazla para ödemek zorunda kalacak. Bu yüzden Aralık ayı bitmeden borçlanma başvurusu yapmak gerekiyor.
Tayland'ın ulusal hava yolu şirketi Thai Airways, İstanbul Havalimanı'na ilk uçuşunu yaptı. Thai Airways ile İstanbul Havalimanı'nın ev sahipliği yaptığı hava yolu şirketi sayısı 99'a yükseldi.Devamı için tıklayınız
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, sektörler özelinde ihracat rakamlarına değinerek, "Bu ay 3 milyar 172 milyon dolarla otomotivi ilk sırada görüyoruz. Otomotivi, 2 milyar 879...Devamı için tıklayınız
KESK tarafından yapılan açıklamalarda yeni ekonomi modeli adı altında başlatılan yeni saldırı dalgası ile emekçilerin elinde kalan son haklarına da göz koyulduğunu belirtti.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hatay'da depremin ardından yapımına başlanan 45 bin 186 bağımsız bölümün inşasının devam ettiğini belirterek, "Bu ay sonuna kadar, toplam 6 bin 979 evimizi hak sahibi kardeşlerimize teslim edeceğiz" dedi.
Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, THY'nin halihazırda 437 uçakla bu alanda dünyada 9'uncu sırada olduğunu belirterek, "Uçak sayımızı 2033'te 813'e çıkartacağız ve dünyada 3'üncü sıraya yükseleceğiz."...Devamı için tıklayınız
KESK tarafından Ankara'da yapılan açıklamada yeni ekonomi modeli adı altında başlatılan yeni saldırı dalgası ile emekçilerin elinde kalan son haklarına da göz koyulduğunu belirtti.
Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerine göre, dün spot doğal gaz piyasasında işlem hacmi 3 milyon 908 bin 40 lira oldu. Bu tutar, bir önceki gün 6 milyon 267 bin 808 lira olarak açıklanmıştı.
Spot doğal gaz piyasasında dün 1000 metreküp doğal gazın referans fiyatı 12 bin 950 lira, gaz ticaret miktarı ise 302 bin metreküp oldu.
Piyasa katılımcıları için dengeleme gazı alış fiyatı 13 bin 597 lira 50 kuruş, satış fiyatı ise 12 bin 302 lira 50 kuruş olarak belirlendi.
Türkiye'ye dün 202 milyon 867 bin 24 metreküp doğal gaz girişi sağlandı. Piyasaya arz edilen doğal gaz miktarı ise 202 milyon 843 bin 748 metreküp olarak kayıtlara geçti.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hatay'ı ayağa kaldırmanın boyunlarının borcu olduğuna vurgu yaparak 6 Şubat depremlerinin ardından Hatay'da yapımına başlanan 45 bin 186 bağımsız...Devamı için tıklayınız
KESK tarafından Ankara'da yapılan açıklamada yeni ekonomi modeli adı altında başlatılan yeni saldırı dalgası ile emekçilerin elinde kalan son haklarına da göz koyulduğunu belirtti.
Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerine göre, spot elektrik piyasasında işlem hacmi bugün düne göre yüzde 36 azalarak 631 milyon 169 bin 845 lira oldu.
Gün öncesi piyasada bir megavatsaat elektriğin fiyatı yarın için en yüksek saat 19.00'da 2 bin 441 lira 42 kuruş, en düşük 12.00'de 250 lira olarak tespit edildi.
Gün öncesi piyasada bir megavatsaat elektriğin aritmetik ortalama fiyatı 1268 lira 92 kuruş, ağırlıklı ortalama fiyatı 1292 lira 47 kuruş oldu.
Spot piyasada bir megavatsaat elektriğin fiyatı, bugün en yüksek 2 bin 700 lira, en düşük 749 lira 99 kuruş olarak kayıtlara geçti.
Otomotiv endüstrisi, geçen ay en fazla ihracat yapan sektör oldu.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, geçen ay 3 milyar 172 milyon 87 bin dolarlık ihracata imza atan otomotiv endüstrisini, 2 milyar 878 milyon 850 bin dolarla kimyevi maddeler ve mamulleri, 1 milyar 432 milyon 47 bin dolarla hazır giyim ve konfeksiyon sektörü takip etti.
Kasım ayında geçen yılın aynı dönemine göre en fazla ihracat artışı yüzde 372 ile gemi yat ve hizmetlerinde gerçekleşti.
Geçen ay, Türkiye'nin toplam ihracatının yüzde 70,4'ünü gerçekleştiren sanayi grubunda yüzde 5 artışla 16 milyar 204 milyon 542 bin dolarlık ihracat yapıldı.
Toplam ihracatın yüzde 14,5'ini oluşturan tarım grubunda yüzde 0,8 yükselişle 3 milyar 342 milyon 917 bin dolarlık, yüzde 2,1 pay alan madencilik grubunda yüzde 4 azalışla 483 milyon 272 bin dolarlık ihracat gerçekleşti.
EN FAZLA İHRACAT ALMANYA'YA YAPILDIKasım ayında en fazla ihracat yapılan ülkeler sıralamasında zirvede 1 milyar 512 milyon 403 bin dolarla Almanya yer alırken, onu, 1 milyar 124 milyon 219 bin dolarla Birleşik Arap Emirlikleri, 1 milyar 67 milyon 992 bin dolarla ABD takip etti.
Geçen ay en çok ihracat yapan ilk 3 il sırasıyla 8 milyar 719 milyon 808 bin dolarla İstanbul, 1 milyar 654 milyon 667 bin dolarla Kocaeli, 1 milyar 493 milyon 704 bin dolarla Bursa oldu.
TİM verilerine göre, sektörel bazda 2022 ve 2023'ün kasım ayı ve son 12 aylık ihracat rakamları, yüzdesel değişimler ve toplam içindeki paylar şöyle (bin dolar):
1 - 30 KASıMSON 12 AYLIKSEKTÖRLER20222023Değişim ('23/'22)Pay(23) (%)2021 - 20222022 - 2023Değişim ('23/'22)Pay(23) (%)I. TARIM3.316.9583.342.9170,814,533.996.83935.247.0943,713,8A. BİTKİSEL ÜRÜNLER2.199.1072.345.2106,610,221.485.41123.649.69310,19,2Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri1.072.8801.196.24511,55,211.287.51512.398.1939,84,8Yaş Meyve ve Sebze354.076396.42212,01,72.946.4153.419.46716,11,3Meyve Sebze Mamulleri231.120230.440-0,31,02.471.8792.406.893-2,60,9Kuru Meyve ve Mamulleri167.763181.5798,20,81.593.0461.586.750-0,40,6Fındık ve Mamulleri223.770214.799-4,00,91.791.1601.831.1452,20,7Zeytin ve Zeytinyağı64.22448.204-24,90,2431.641936.150116,90,4Tütün75.18268.185-9,30,3826.831934.84913,10,4Süs Bitkileri ve Mamulleri10.0929.334-7,50,0136.923136.247-0,50,1B. HAYVANSAL ÜRÜNLER355.408307.282-13,51,34.118.7513.532.551-14,21,4Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller355.408307.282-13,51,34.118.7513.532.551-14,21,4C. AĞAÇ VE ORMAN ÜRÜNLERİ762.444690.426-9,43,08.392.6788.064.850-3,93,2Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri762.444690.426-9,43,08.392.6788.064.850-3,93,2II. SANAYİ15.435.79816.204.5425,070,4186.479.222181.212.567-2,870,8A. TARIMA DAYALI İŞLENMİŞ ÜRÜNLER1.272.0521.193.846-6,15,215.293.38514.278.576-6,65,6Tekstil ve Hammaddeleri842.533802.375-4,83,510.485.0799.592.926-8,53,7Deri ve Deri Mamulleri173.112124.422-28,10,52.032.5271.927.484-5,20,8Halı256.407267.0494,21,22.775.7792.758.167-0,61,1B. KİMYEVİ MADDELER VE MAM.2.572.2712.878.85011,912,533.298.65630.564.273-8,211,9Kimyevi Maddeler ve Mamulleri2.572.2712.878.85011,912,533.298.65630.564.273-8,211,9C. SANAYİ MAMULLERİ11.591.47612.131.8464,752,7137.887.181136.369.718-1,153,3Hazırgiyim ve Konfeksiyon1.630.6411.432.047-12,26,221.297.74019.509.363-8,47,6Otomotiv Endüstrisi2.872.0363.172.08710,413,830.791.77034.972.27713,613,7Gemi, Yat ve Hizmetleri55.080259.969372,01,11.433.8701.907.73933,00,7Elektrik ve Elektronik1.423.7821.395.671-2,06,115.006.54816.270.0248,46,4Makine ve Aksamları1.009.7611.020.7631,14,410.271.18911.374.28210,74,4Demir ve Demir Dışı Metaller1.127.725977.970-13,34,214.510.59212.621.424-13,04,9Çelik1.337.3971.182.621-11,65,121.961.78314.872.873-32,35,8Çimento Cam Seramik ve Toprak Ürünleri416.755347.386-16,61,55.426.8574.690.704-13,61,8Mücevher604.0231.250.953107,15,46.236.3277.496.88220,22,9Savunma ve Havacılık Sanayii503.256484.907-3,62,14.148.9135.481.74332,12,1İklimlendirme Sanayii598.845607.4741,42,66.660.3507.160.8957,52,8Diğer Sanayi Ürünleri12.1750-100,00,0141.24211.512-91,80,0III. MADENCİLİK503.422483.272-4,02,16.470.7125.756.635-11,02,3Madencilik Ürünleri503.422483.272-4,02,16.470.7125.756.635-11,02,3T O P L A M (TİM*)19.256.17920.030.7324,087,0226.946.773222.216.296-2,186,9İhracatçı Birlikleri Kaydından Muaf İhracat ile Antrepo ve Serbest Bölgeler Farkı2.614.8602.980.74514,013,026.557.54533.597.81826,513,1GENEL İHRACAT TOPLAMI21.871.03923.011.4785,2100,0253.504.317255.814.1140,9100,0
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ”Hatay Havalimanı’nda PAT sahaları çalışmaları 21 Kasım’da başladı, Hatay Havalimanı için yapılan yer tespitinde en uygun yer bulunduğu alan, Hatay Havalimanı’na ilave yeni bir pist inşa edeceğiz, Hatay’ı çok daha güçlü ve gelişmiş bir şekilde ayağa kaldıracağız.” ifadelerine yer verdi. Bakan Uraloğlu ayrıca, İskenderun’u Hatay’a bağlayacak; İskenderun Hatay Otoyolu Projesini hazırladık, 2024’te ihalesini yapacağız ve Dörtyol-Hassa Tünel Yolu Projesi’nin ihalesi de bu yıl yapılacak” dedi.
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman "Bant daraltma, yayın yasağının getirilmesi, reklam yasağının getirilmesi ve gerekirse lisans iptali olmak üzere tüm dijital mecralarla ilgili çok ciddi bir çalışma içerisindeyiz" dedi.
TUSAŞ Motor Sanayi (TEİ) tarafından üretilen milli motor TEI-PD170 ile göğe çıkan AKSUNGUR İHA, alçak uçuş yaparak gösteri uçuşu gerçekleştirdi.Devamı için tıklayınız
Fabrikasındaki elektrik giderlerini azaltmak için Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) hibe desteği alan İbrahim Çelebi, kurduğu güneş enerjisi santraliyle yılda yaklaşık 6 milyon lira...Devamı için tıklayınız
Emeklilere dair konuşan HEDEP'li Gergerlioğlu, "Emekliler çay ocağı ve kahvelere bile gidemiyor, bırakın lokantayı çay ocağında gidip 1 çay içemiyor, onun hesabını yapıyor" dedi.
Gazetecilerin asgari ücrete ilişkin sorusunu yanıtlayan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asgari ücret artışı zaten biliyorsunuz yıl içinde bir kezdir. Bir kez verilecek zamla bu iş biter" dedi.
Gazetecilerin asgari ücrete ilişkin sorusunu yanıtlayan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asgari ücret artışı zaten biliyorsunuz yıl içinde bir kezdir. Bir kez verilecek zamla bu iş biter" dedi.