Normal görünüm

Yeni makaleler mevcut. Sayfayı yenilemek için tıklayın.
Bugün — 27 Nisan 2024Ekonomi

Bakan Mehmet Şimşek'ten KDV açıklaması

27 Nisan 2024 at 12:20
Yiyecek ve içecek hizmeti sunan yerlerde KDV’ye ince ayar geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden işletmelerin vatandaştan aldığı KDV’nin doğru belgelendirilmesi için düzenleme yapıldığını bildirdi.

Sahte kozmetik ürünleri ve güneş kreminde ambalaja dikkat!

Tarafından: NTV
27 Nisan 2024 at 12:22
Sahte kozmetik ürünleri ve güneş kreminde ambalaja dikkat!

TOBB Türkiye Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayi Meclisi Başkanı Ahmet Pura, sahte ve taklit kozmetik ile güneş kremlerinin iç ambalaj etiketlerinde düzensiz basımlara sıkça rastlandığını belirterek, ürünlerin etiketlerinin basılma düzenine ve simetrisine dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi.

TOBB Türkiye Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayi Meclisi Başkanı Ahmet Pura, Türkiye'de yıllık ortalama 5 milyon kutu dermokozmetik güneş koruyucu ürünün eczanelerde, 7,5 milyon kutu güneş koruyucu ürünlerin de e-ticaret yoluyla satıldığını söyledi. Pura, zincir marketler, çevrimiçi perakendeler ve güzellik mağazalar üzerinden satış sayısının da yıllık ortalama 5 milyon kutu olduğunu dile getirdi. Sahte ve taklit güneş koruyucu kremlerinin orijinallerinden nasıl ayırt edileceği konusunda da bilgi veren Pura, kozmetik ürünlerinin eczanelerden, güvenilir yetkili satıcılardan ve satış noktalarından alınmasının önemine işaret etti.

ÜRÜN TAKİP SİSTEMİ KAYDINA BAKILMALI Ürünün, "Ürün Takip Sistemi"nde kaydının bulunup bulunmadığının sorgulanması gerektiğini anlatan Pura, sahte ve taklit ürünlerde sıkça görülen, ambalajın şişmesi durumuna dikkat edilmesi tavsiyesinde bulundu. "ETİKETİN BASILMA DÜZENİ VE SİMETRİSİNE DİKKAT EDİLMELİ" Güneş koruyucu kremlerin iç ve dış olmak üzere farklı ambalajlara sahip olabildiğini ifade eden Pura, şunları kaydetti: "Sahte ve taklit ürünlerin iç ambalaj etiketlerinde sıklıkla rastlanan düzensiz basımlar nedeniyle etiketlerin basılma düzenine ve simetrisine dikkat edilmelidir. Orijinal ürün etiket ve ambalajlarında firmaya özel fontlar kullanılmakta olup satın alınan ürünlerde bu yazı stil ve fontlarının yer alıp almadığı kontrol edilmelidir." Ürünün üretim ve son kullanma tarihinin kontrol edilmesinin önemine işaret eden Pura, ürünün son kullanma tarihinin 3 yılı aşmadığından emin olunması gerektiğini söyledi.

BİLYE SESİNE DİKKAT! Pura, ürünlerin renklerinin de orijinal olup olmadığını anlamak için bir yöntem olduğunu belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu: "Renksiz olarak üretimi yapılan orijinal ürünlerin sahte ve taklitlerinde sıklıkla ürün rengi değiştirilmiş olarak piyasada bulunmakta olup satın alınan ürünlerin renk kontrolleri gerçekleştirilmelidir.

Orijinal ürünleri sahte ve taklit ürünlerden ayırt edilebilmesi için ürün içinde bilyesi bulunmakta olup satın alınmak istenilen ürün iyice çalkalanarak bilye sesi duyulduğuna dikkat edilmelidir." GÜNEŞ KREMİ ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER Yaz mevsimine girerken güneş koruyucuların öneminin arttığını belirten Pura, sektörde de güneş koruyucu kremlere taleplerin yükseldiğini bildirdi. Pura, güneş ışınlarının "UVA" ve "UVB" ışınlarından oluştuğunu ifade ederek, güneş koruyucu krem seçilirken söz konusu iki ışından da koruyan nitelikte olması gerektiğini söyledi. Ürünün geniş spektrumlu olması ve kızılötesi ışınlara karşı da koruma sağlaması gerektiğini aktaran Pura, "Bu özellikleri barındırmayan ürünlerde güneşten tam bir koruma beklenemez ve ilgili ürünler cilt yaşlanmasına karşı etki, lekelenmeyi önleme, en önemlisi güneş yanığı ve ilerleyen dönemlerde cilt kanseri riskine karşı koruma işlevlerini yerine getiremezler." dedi. HANGİ CİLT İÇİN NASIL GÜNEŞ KREMİ SEÇİLMELİ? Pura, güneş kremlerinin fiziksel ve kimyasal koruyucu olarak iki çeşidi olduğunu belirterek, fiziksel koruyucu olanların ciltten temizlenmesinin kimyasallardan daha kolay olduğunu anlattı. Güneş kremi seçiminde kişilerin cilt tiplerine göre de dikkat etmesi gerektiğini belirten Pura, "Yağlı cildi olanlar akışkan sıvı formlarda ya da jel formundaki güneş koruyucuları, kuru cildi olanlar ise krem formundaki güneş koruyucuları tercih etmelidir. Aksi takdirde, yağlı cildi olanlarda sivilce artışı, kuru cildi olanlarda ise kuruluk artışı gelişebilir.

Cilt lekeleri olanlar güneş koruyucu krem seçerken kapatıcı formu olan kremleri tercih edebilir. Bu sayede hem güneş koruyucu kremin koruyucu etkisinden faydalanabilirken, hem de ciltteki lekelerin görünmesinin önüne geçebilirler." değerlendirmesinde bulundu.

Son 38 yılda bir ilk! Japon yeni düşüş rekoru kırdı

27 Nisan 2024 at 12:10
Küresel piyasalarda risk iştahı artarken Japonya Merkez Bankası (BoJ), yıllık enflasyondaki artışa rağmen politika faizini yüzde 0 ila yüzde 0,1 aralığında sabit tutmaya karar verdi. Bankanın açıklamasına göre, tahvil alımları bir önceki toplantıda alınan kararlar çerçevesinde sürdürülecek. BoJ, yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 2,6-3 olarak belirlerken, 2025 ve 2026'da enflasyonun yüzde 2 seviyesine ineceğini öngörüyor. UEDA: "ENFLASYON TRENDİNE GÖRE FAİZ YÜKSELEBİLİR"BoJ Başkanı Kazuo Ueda, faiz kararı sonrası yaptığı açıklamada, ekonomi ve fiyatlar üzerinde döviz piyasası etkisinin izlenmeye devam edileceğini ve enflasyon trendi yüzde 2'ye doğru ilerlerse politika faizinin yükseltileceğini belirtti. DOLAR/YEN PARİTESİ 38 YILLIK EN YÜKSEK SEVİYEYE ÇIKTI:Japon yeninin dolar karşısında değer kaybetmesi hafta boyunca gündemin odağında yer aldı. Dolar/yen paritesi, haftayı yüzde 2,4 artışla 158,35 seviyesinden tamamlayarak yaklaşık 38 yılın en yüksek seviyesine çıktı. SUZUKİ "DÖVİZ PİYASALARINI YAKINDAN İZLİYORUZ"Japonya Maliye Bakanı Shunichi Suzuki, döviz piyasalarının hareketlerini yakından izlediklerini ve "Buna dayanarak uygun şekilde yanıt verme kararlılığımızda hiçbir değişiklik yok." ifadesini kullandı. JAPONYA BU HAFTA NASIL GRAFİK İZLEDİÖte yandan ülkede geçen hafta açıklanan verilere göre TÜFE nisanda yıllık yüzde 1,4 artışla beklentilerin altında kalırken, öncü endeks şubatta 111,8'de sabit kaldı. Haftalık bazda ise Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 2,34, Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 2,48, Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 8,80 ve Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,76 değer kazandı. GELECEK HAFTADA NELER BEKLENİYOR?29 Nisan ile başlayan haftada, salı günü Japonya'da sanayi üretimi ve işsizlik oranı, Çin'de imalat sanayi, hizmet sektörü ve bileşik PMI, çarşamba günü Japonya'da imalat sanayi PMI verilerinin yanı sıra perşembe günü de BoJ toplantı tutanakları takip edilecek. Diğer yandan, gelecek hafta Çin'de 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle piyasalar 3 gün işleme kapalı olacak.

Küresel piyasaların gözü Fed kararında

27 Nisan 2024 at 11:38
Dünya genelinde küresel para krizinde sona gelindiğine yönelik algı oluşurken,  ABD'den gelen veriler karışık sinyaller vermeye devam ediyor. Bu durum, para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in ilk faiz indirimini yılın son çeyreğine doğru öteleyeceğine dair beklentilerin güçlenmesine yol açıyor. Geçen hafta ABD'de açıklanan veriler, enflasyonla mücadelenin beklenenden uzun sürebileceğine işaret ediyor. GSYH, 2024'ün ilk çeyreğinde öngörülerin altında kalarak yüzde 1,6 artış gösterirken, çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi ise yüzde 3,7 ile beklentileri aştı. Bu durum, stagflasyon endişelerini de beraberinde getiriyor. Bu veriler ışığında, para piyasalarındaki fiyatlamalar Fed'in ilk faiz indirimini yılın son çeyreğine doğru ötelemeye devam ediyor. Fed'in faiz indirimine başlama ihtimali, veriler öncesinde haziranda yüzde 20, temmuzda yüzde 45 ve eylülde yüzde 70 olarak fiyatlanırken, veriler sonrasında bu oranlar sırasıyla yüzde 11, yüzde 30 ve yüzde 57'ye geriledi. Analistler, Fed'in gelecek haftaki toplantısında faizleri sabit bırakacağına kesin gözüyle bakıyor. Toplantı sonrası Fed Başkanı Powell'ın konuşmasında, bankanın gelecek dönemde atacağı adımlara dair ipuçları aranacak. ABD'de önümüzdeki hafta açıklanacak tarım dışı istihdam verilerinin, faiz indirimi beklentileri ve piyasa oynaklığı üzerinde önemli bir etkiye sahip olabileceği belirtiliyor. Geçen hafta ABD'de 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4,74 seviyesini test ettikten sonra yüzde 4,67'den haftalık kapanışını gerçekleştirdi. Dolar endeksi ise yüzde 0,2 düşüşle 105,9 seviyesinden haftayı kapattı. Altının ons fiyatı ise 5 haftalık yükseliş serisini sonlandırarak yüzde 2,28 azalışla 2 bin 338 dolardan işlem gördü. Orta Doğu'daki gelişmeler de yakından takip edilirken, Brent petrolün varil fiyatı haftalık bazda yüzde 1,7 artarak 88,1 dolardan kapanış gerçekleştirdi.

A101'e çekme karavan geliyor!

27 Nisan 2024 at 12:07
A101 yeni kataloğunu yayınladı. 2 Mayıs Perşembe günü A101'e çekme karavan ve diğer kamp malzemeleri geliyor. Bunun yanı sıra; çeyiz dizenler için küçük ev aletleri, beyaz eşya, teknolojik aletler, mobilya gibi birçok ürün de yer alacak. İşte, A101 2 Mayıs aktüel kataloğu ile indirimli ürünler listesi...

Hamburgeri ABD'ye kaptıran Almanya'nın gözü dönerde mi?

27 Nisan 2024 at 11:55
Almanya’da da akla gelen ilk fast food olan 'döner', Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier’ın Türkiye ziyareti sonrası yeniden gündem olurken ‘Türk Döneri, Alman Döneri’ tartışmaları da yeniden alevlendi. Peki hamburgeri ABD'ye 'kaptıran' Almanya'nın 'döneri' özellikle Avrupa içinde sahiplenmesi mümkün mü?

Altın fiyatlarında Çinli yatırımcı etkisi

27 Nisan 2024 at 11:46
Çin'deki emlak balonu ve pay piyasasındaki sert düşüşten sonra ekonomik belirsizliğe yönelik endişelerinin artmasıyla Çinli yatırımcıların altına hücumu değerli metalin ons fiyatını yukarı yönlü desteklemeye devam ediyor

Küresel piyasalarda gözler Fed'e çevrildi

27 Nisan 2024 at 11:41
Küresel pay piyasaları, yoğun veri gündemi ve açıklanan şirket bilançolarının takip edildiği haftayı pozitif seyirle tamamlarken, gelecek hafta gözler ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz kararı ile Fed Başkanı Jerome Powell'ın sözle yönlendirmelerine çevrildi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan kamuda tasarruf açıklaması

27 Nisan 2024 at 10:33
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kamudaki tasarrufa ilişkin Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ve Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın çalışması bulunduğunu söyledi. Çalışmaların konsolide edileceğini ve yakın bir gelecekte olgunlaştırılacağını bildiren Yılmaz, "İşin ana fikri şu; gereksiz harcamaları azaltmak, var olan harcamalarda da verimliliği artırmak" dedi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan kamuda tasarruf açıklaması: 'Program 3 ayaktan oluşuyor'

27 Nisan 2024 at 10:58
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kamuda tasarrufa yönelik çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada “Gereksiz harcamaları olabildiğince azaltarak hem bütçe dengemizi daha sağlıklı yere taşıma hem de bu makro hedeflerimize özellikle de enflasyonu düşürme hedefimize katkıda bulunma amacını taşıyoruz” ifadelerini kullandı.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Buğdayda hasada sayılı günler kaldı!

27 Nisan 2024 at 10:55
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, buğday hasat döneminin yaklaşmasıyla birlikte bir basın açıklaması yaparak üreticilerin sorunlarını dile getirdi. "MAZOT FİYATLARI SON BİR YILDA YÜZDE 105 ARTIŞ GÖSTERDİ"Hemen hemen her ilde üretimi yapılan buğdayın hasat dönemine sayılı günlerin kaldığını söyleyen Bayraktar, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Buğdayda kültürel işlemlerin yoğun olduğu Ekim-Mart döneminde mazot fiyatı ortalama 23 lira iken bu yıl aynı dönemde yüzde 76 artışla ortalama 40 liranın üzerine çıktı. Mazot fiyatı son bir yılda ise yüzde 105 oranında artış gösterdi. Taban gübresinin yoğun olarak kullanıldığı Ekim-Kasım-Aralık aylarında ise DAP gübresinin ortalama fiyatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16, 20.20.0 gübresinin fiyat ise yüzde 22 oranında artış gösterdi. Şubat ve Mart ayında kullanılan ÜRE gübresinin fiyatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 36 oranında arttı.”Bayraktar, Ziraat odalarından aldığı bilgilere dayanarak Türkiye genelinde arazi kira ücretlerinde geçen yıla göre yüzde 64, işçilik ücretlerinde ise yüzde 75’e varan oranlarda varan bir artış yaşandığını açıkladı. "1 KG BUĞDAY ÜRETİMİ MALİYETİ 10 LİRA 87 KURUŞ"İklimde meydana gelen değişiklerin etkisiyle bu yıl kış uykusundan erken uyanan tarla fareleri, Türkiye'nin birçok ilinde ekili hububat alanlarını istila ederek büyük zararlara yol açtığını aktaran Bayraktar, “Bu durum zirai ilaç maliyetini geçtiğimiz yıla göre yüzde 52 oranında artırdı. Çiftçilerimizin buğday tohumunu attığı günden hasada kadar yapacağı harcamalar dikkate alınarak yapılan maliyet hesabında, kuru şartlarda üretimi yapılan buğdayın ortalama maliyeti geçen yıla göre yüzde 62 oranında artarak kilogramı 10 lira 87 kuruş olarak tespit edildi” dedi. "TMO, BUĞDAY FİYATLARINI AÇIKLAMALI"Toprak Mahsulleri Ofisi’nin buğday fiyatını bir an önce açıklaması gerektiğini ifade eden Bayraktar, açıklamasının şu şekilde sürdürdü: “Geçtiğimiz yıl Toprak Mahsulleri Ofisi üzerine düşen görevi yaparak çoğunluğu buğday olmak üzere 12 milyon tonun üzerinde hububat alımı gerçekleştirdi. Haliyle Toprak Mahsulleri Ofisi’nin depoları doldu. Son günlerde Toprak Mahsulleri Ofisi depolarının doluluğuna ve dünya buğday fiyatlarının düştüğüne yönelik açıklamalar çiftçilerimizi tedirgin ediyor. Bu doğrultuda Toprak Mahsulleri Ofisi’nin sorumluluğu geçmiş yıllara nazaran bu yıl daha da arttı.Çiftçilerimiz gereğini yaptı bu ülkemiz için stratejik öneme sahip buğdayını üretti. Toprak Mahsulleri Ofisi hasat başlamadan 10 lira 87 kuruş olan üretim maliyetini dikkate alan buğday fiyatını açıklayarak çiftçilerimizi bir an önce rahatlatmalıdır.Toprak Mahsulleri Ofisi hasat başlamadan alım merkezlerini hazır hale getirmeli, gerekirse geçen yıl olduğu gibi yığma alım yaparak, gelen buğdayın tamamını alacağını açıklamalıdır. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Tarım Kredi Kooperatifleri ve TÜRKŞEKER de buğday alımı yapmalıdır.”"ARTAN SICAKLIKLAR FARKLI SORUNLARI BERABERİNDE GETİRDİ"İklim şartlarının değişiklik göstermesi nedeniyle tarımsal üretimde her geçen yıl zorlukların artmasına dikkati çeken Bayraktar, şu ifadelere yer verdi: “Çiftçilerimiz her üretim döneminde önceden tahmin edemediği risklerle karşılaşıyor. Bu yıl üretim döneminin başladığı Ekim ayından itibaren toplam yağışlar ülke genelinde normalin üzerinde gerçekleşirken, artan sıcaklıklar farklı sorunları beraberinde getirdi. Bazı bölgelerde yağış ve beraberinde gerçekleşen aşırı sıcak hava artan nemle beraber buğdayda pas hastalığını artırırken, yine kış aylarının sıcak geçmesiyle artan fare popülasyonu çiftçilerimizi zora soktu.”"BAYRAKTAR, BUĞDAY ÜRETİMİNİN OLDUĞU İLLERİ SIRALADI"Ziraat Odalarından alınan verilere göre buğday üretiminin olduğu illeri sıralayan Bayraktar; "Buğday üretiminin yüzde 27,1’ini Afyonkarahisar, Çorum, Çankırı, Yozgat, Kırıkkale, Konya, Karaman, Samsun, Kastamonu, Karabük, Isparta, Uşak, Bilecik, Aydın ve Antalya oluşturuyor. 15 ilde yağışların yetersiz olması ve Nisan ayında 30 dereceyi geçen hava sıcaklıkları zarar riskini artırıyor. Bahar yağışlarının oldukça önemli olduğu buğdayda özellikle bu 15 ilde beklenen yağışların gerçekleşmemesi durumunda kuraklık bekleniyor” şeklinde konuştu. "ÜLKEMİZDE DESTEKLER ZAMANINDA AÇIKLANMIYOR"Çiftçilerin buğday hasadından geçtiğimiz yıl ki pirimi henüz alamadığını hatırlatan Bayraktar, “Tarımsal üretim tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de destekleniyor. Bu çerçevede buğday üreticisine de gübre mazot ve prim desteği başta olmak üzere destekleme ödemeleri yapılıyor. Ancak, ülkemizde destekler zamanında açıklanmıyor ve genel olarak çiftçilerimizin yoğun masraf yaptığı dönemde ödenmiyor” ifadelerini kullandı. 2022 yılında 19 milyon 750 bin ton buğday üretiminin 2023 yılında yüzde 11,4 artışla 22 milyon tona yükseldiğini dile getiren Bayraktar, şunları söyledi: “Bu üretim artışına rağmen ithalatımızda artış gösterdi. 2022 yılında 8 milyon 822 bin ton olan buğday ithalatımız üretimimizdeki artışın üzerinde yüzde 35 artışla yaklaşık 11 milyon 700 bin ton seviyesine yükseldi. Ülkemiz 2023 yılında yapmış olduğu buğday ithalatının yüzde 75’ini Rusya, yüzde 22’sini Ukrayna’dan gerçekleştirdi.”"BUĞDAY TÜKETİMİMİZ 19,4 TON SEVİYESİNDE"Türkiye’de artan nüfusa pareler olarak buğday talebinin de arttığını kaydeden Bayraktar, şöyle konuştu: “Buğdayda yurt içi ihtiyacımız dikkate alındığında buğday tüketimimiz 19,4 milyon ton seviyelerindedir. Dolayısıyla dünya genelinde ve ülkemizde buğday üretiminde azalma olduğunda ekmek fiyatları başta olmak üzere unlu mamuller fiyatlarındaki artış, tüm kesimleri etkiliyor. Buğday üretiminde sürdürülebilirliği sağlamak, ithalata olan bağımlılığı azaltmak gerekiyor. Bu nedenle üreticilerimizi her koşulda üretime teşvik etmek amacıyla gerekli tedbirler zamanında alınmalıdır.”

Engelli memur emeklisi: Et alamıyorum, süt alamıyorum, yumurta alamıyorum

27 Nisan 2024 at 10:46
Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde semt pazarında alışveriş yapmaya gelen emekli bir vatandaş her şeyi alamadığını, ucuz olduğu için dökük ürünler aldığını ifade etti. Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde semt pazarına alışveriş yapmaya gelen emekli Yakup Kubilay maaşının yetmediğini belirterek, "Fakir fukaranın hali perişan. Her şeyi alamıyorum, seçiyorum ucuzunu alıyorum. Dökük alıyorum" dedi. FAKİR FUKARANIN HALİ PERİŞANYakup Kubilay adlı emekli vatandaş şunları söyledi: "Aldığım aylık 15 bin küsur lira, yetmiyor. Et alamıyorum, süt alamıyorum, yumurta alamıyorum. Çocuk okuyor, bir tanesi üniversitede. Fakir fukaranın hali perişan. Her şeyi alamıyorum, seçiyorum ucuzunu alıyorum. Dökük alıyorum dökük. Domates, soğan, patates hepsi pahalı. Ucuz olduğu için alıyorum. Bu gidişatın sonu kötü. 27 yıl çalıştım devlet memuruydum aldığım aylık 15 bin küsür lira. Emekliyim o da hiçbir işe yaramıyor. Engelli olmasam ben çalışır geçinmek isterim." 

Minimum maliyet 500 bin lira... TESK: Kredi desteği gerekli

27 Nisan 2024 at 10:06
Düğün için yapılan harcamaların 500 bin liradan başladığını belirten TESK Başkanı Palandöken, "Döviz kurlarındaki artış ve yüksek enflasyona bağlı olarak tüm ürün ve hizmetlerde çok ciddi fiyat artışları var" dedi. Palandöken, çiftler için sıfır faizli destek kredilerinden yararlanma imkanlarının sağlanması gerektiğini ifade etti.

TZOB: 'Buğdayın maliyeti yüzde 62 arttı'

27 Nisan 2024 at 09:58
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kuru şartlarda üretimi yapılan buğdayın ortalama maliyeti geçen yıla göre yüzde 62 oranında arttığına dikkat çekerek, "Çiftçilerimiz artan maliyet karşısında ürettiği üründen hak ettiği geliri elde etmeyi bekliyor” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Gürer'den Bakan Yumaklı'ya 'ESK' soruları

27 Nisan 2024 at 09:52
CHP Niğde Milletvekili Gürer, hayvan ve et ithalatı ile ilgili Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı’ya “2024 yılının ilk çeyreğinde ithalatı yapılan canlı hayvanların satımının gerçekleştirildiği şirketler hangileridir? ESK tarafından marketlere verilen karkas etlerin vatandaşa ulaşıp ulaşmadığı konusunda denetim sağlanmakta mıdır?'' sorusunu sordu.

❌
❌