Normal görünüm

Yeni makaleler mevcut. Sayfayı yenilemek için tıklayın.
Bugün — 30 Mayıs 2024Ekonomi

Mobbing davası için delil toplayın

30 Mayıs 2024 at 07:44
Gerek kamuda gerekse özel sektörde çalışanlar mobbing iddiasıyla açtıkları davalarda delil sunamayınca elleri boş dönüyor. Peki mobbinge uğrayanlar ne yapmalı? Mobbing iddiası nasıl kanıtlanabilir? Mobbing davalarında zaman aşımı süresi nedir? Habertürk’ten Ahmet Kıvanç mobbingle ilgili merak edilenleri yazdı

Tapu sahibi olanlar dikkat! Emlak vergisi için son gün yarın..

30 Mayıs 2024 at 07:27
Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri için son gün yaklaşıyor. Yarın, 31 Mayıs 2024 Cuma günü Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri için son ödeme tarihi. Türkiye'de bina, arsa ve iş yeri gibi gayrimenkullere sahip olan herkes bu vergiyi ödemekle yükümlü. Geçen yıl gayrimenkul satın alanlar bu yıl vergisini ödeyecek. Bu yıl satın alınan mülklerin ilk emlak vergisi ödemesi ise 2025 yılında başlayacak. Emlak vergisi taksitleri hem nakit hem de kredi kartı ile ödenebiliyor. Ödeme kanalları da oldukça çeşitli. Gayrimenkulün bağlı bulunduğu belediyelerden, belediyelerin internet sitelerinden veya e-Devlet üzerinden ödemeler yapılabiliyor. Bazı kişiler emlak vergisinden muaftır. Brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek konut sahibi emekliler, emekli dul ve yetim aylığı alanlar, engelliler, gaziler ve hiçbir geliri olmadığını belgeleyenler bu vergiden muaf tutuluyor. Ayrıca Yeminli Mali Müşavir Abdullah Tolu'nun konuyla ilgili yaptığı değerlendirmeye göre, Emlak Vergisi Kanunu'na göre genellikle kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalar, vakıf, dernek ve sendikalara ait binalar ve yabancı elçilik binaları da bu vergiden muaf. Öte yandan emlak vergisinin her iki taksiti tek seferde ödenebiliyor. Taksitlerini zamanında ödemeyenler ise cezalara maruz kalıyor. Tolu, verginin ödenmemesi durumunda gecikme zammı uygulandığını belirterek, "1 Haziran'dan itibaren verginin ilk taksitini ödemeyenlere aylık yüzde 4,5 oranında gecikme zammı uygulanacak" dedi.

Benzin ve motorin fiyatları güncellendi! İşte güncel akaryakıt fiyatları - 30 Mayıs 2024 -

30 Mayıs 2024 at 07:03
Dünya genelindeki gelişmeler akaryakıt fiyatlarını da etkilemeye devam ediyor. Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar benzin ve motorin fiyatlarına da doğrudan yansıyor. Son olarak benzin litre fiyatına indirim yapıldı. Peki, 30 Mayıs 2024'te güncel akaryakıt fiyatları ne kadar?  İşte güncel benzin ve motorin fiyatları.. GÜNCEL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARIİstanbul Avrupa yakası akaryakıt fiyatları Benzin litre fiyatı: 41.36 TLMotorin litre fiyatı: 40.25 TLLPG litre fiyatı: 20.97 TLİstanbul Anadolu yakası akaryakıt fiyatları Benzin litre fiyatı: 41.28 TLMotorin litre fiyatı: 40.19 TLLPG litre fiyatı: 20.43 TLAnkara akaryakıt fiyatları Benzin litre fiyatı: 42.26 TLMotorin litre fiyatı: 41.23 TLLPG litre fiyatı: 20.87 TLİzmir akaryakıt fiyatları Benzin litre fiyatı: 42.54 TLMotorin litre fiyatı: 41.54 TLLPG litre fiyatı: 20.51 TL

Tahliye sorunu çözüldü F1 pisti 30 yıllık yeni kiracısına geçti: İstanbul Park’ta yeni dönem

30 Mayıs 2024 at 07:00
Formula 1 pistinin bulunduğu Tuzla’daki İstanbul Park arazisinde tahliye düğümü çözüldü. 2 Nisan’da düzenlenen ihaleyi kazanarak pistin 30 yıllığına yeni işletmecisi olan Can Bilim Eğitim Kurumları A.Ş. dün (29 Mayıs 2024) itibarıyla pisti eski kiracı Intercity’den devraldı.

TL’ye geçiş hızlandı

30 Mayıs 2024 at 07:00
Yerli yatırımcının banka mevduat hesaplarındaki dövizini bozdurup TL mevduat hesabı açma eğilimi hızlandı. BDDK verilerine göre, 17 Mayıs haftasında KKM 20.3 milyar TL geriledi. TCMB verilerine göre ise aynı haftada döviz mevduatları 1.2 milyar dolar azaldı. Gerilemede piyasanın enflasyonun kontrol altına alacağına olan inanç, yatay seyreden dolar kurunun yatırımcısına beklediği reel getiriyi sunmaması ve yüksek faizin etkili olduğu belirtiliyor.

‘Ev’de düşük faizli kampanya

30 Mayıs 2024 at 07:00
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Emlak Konut, konut alım şartlarını iyileştirmek ve durağan piyasayı hareketlendirmek için kampanya başlattı. Yüzde 4’ü aşan kredi faizi 1.29’a çekildi, bankasız 72 aya varan vade imkânı getirildi. Peşin alımda yüzde 25 indirim yapılacağı, yüzde 50 peşin ödeyenlere 2 yıl ödemesiz dönem fırsatı sunulacağı açıklandı. 

Elektrikli araçta yangın riskini azaltmak mümkün

30 Mayıs 2024 at 07:24
Önceki gün Adana'da otoyol bariyerlerine çarpan bir Togg T10X'in, yaşanan kaza sonrası çekiciyle olay yerinden götürüldüğü sırada alev alması ve çıkan yangının ardından kullanılamaz hale gelmesi, elektrikli otomobil yangınlarının nasıl söndürüleceği konusunu gündeme getirdi. Uzmanlar, su ile müdahale edilen bir elektrikli otomobil yangınının sönmek yerine hızlıca daha da yayıldığını vurgularken, bu yangınları söndürmek için özel tekniklerin bilinmesi gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, farklı tip bataryaların farklı söndürme yöntemleri gerektirdiğinden, kullanıcılara araçlarındaki bataryanın cinsini bilmesi de önem arz ediyor. Gerekli durumlarda, bataryanın araç ile bağlantısının kesilmesi de, yangınların önüne geçmede etkili oluyor. Yiğitcan Yıldız yazdı...

“3+1’e tabi memurlara becayiş hakkı verilsin”

30 Mayıs 2024 at 04:30
Geçtiğimiz yıl sözleşmeli kamu kamu personeline yönelik yapılan düzenleme ile 657 sayılı kanunda yapılan değişim ile yaklaşık 450 bin sözleşmeli personelin memur kadrolarına atanması süreci tamamlandı. 3+1’e tabi olan personelin ise yer değişim hakkının bulunmaması ise tepkilere neden olmuştu. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, konuya ilişkin çağrıda bulunarak, düzenleme yapılmasını talep etti. BECAYİŞ İLE KAMU HİZMETİ KESİNTİYE UĞRAMAZBazı bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşlarında farklı ünvanlarda on binlerce 3+1 sistemine tabi sözleşmeli personel istihdam edildiğini belirten Yazgan, bu kişilerin eğitim ve eş durumu mazereti dâhil herhangi bir nedenle tayin, yer değişikliği hakkı bulunmadığını hatırlattı. Yazgan, “Hizmetin aksamadan görülmesi gerekçesini sağlayacak çözüm 657 sayılı DMK’da devlet memurları için düzenlenmiş olan becayiş müessesesidir. Becayişte farklı şehirlerde görev yapan aynı kadro ve pozisyonda ve dahi aynı eğitim düzeyine sahip iki kişi karşılıklı yer değiştirmektedir. Becayiş müessesesinde kamu hizmeti hiçbir şekilde kesintiye uğramamakta, kişilerin talepleri karşılandığından iş verimliliği artmakta, aile birliği sarsılmadan ya da eğitim hakkına halel gelmeden kamu hizmeti ve kamu görevlisi maksimum faydada buluşabilmektedir” ifadelerini kullandı. Yazgan, ayrıca becayiş hakkının sözleşmeliye de tanınmasının devlete hiçbir ilave maliyeti bulunmadığını belirtti.

Dün — 29 Mayıs 2024Ekonomi

Kredi kartı kullananlar dikkat: Bankalardan yeni karar!

29 Mayıs 2024 at 22:42
Özel bankalar, Ekim ayında pos cihazı kullanan işletmelere uygulanan komisyon oranını yüzde 3.5'e yükseltti. Faiz artışlarının ardından, bankalar yeniden komisyon oranlarını artırmaya hazırlanıyor. Geçen yıl seçimlerin ardından ekonomi politikalarında köklü değişiklikler yapılırken, Türkiye'de sıkı para politikalarının etkisi her geçen gün daha fazla hissediliyor.

Fed Bej Kitap: Genel görünüm biraz daha kötüleşti

Tarafından: NTV
29 Mayıs 2024 at 22:52
Fed Bej Kitap: Genel görünüm biraz daha kötüleşti

ABD Merkez Bankası (Fed), ekonomik aktivitenin nisan başından mayıs ortasına kadar genişlemeye devam ettiğini, ancak genel görünümün biraz daha kötümserleştiğini bildirdi.

Fed, Amerikan ekonomisindeki mevcut duruma ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı "Bej Kitap" raporunun mayıs sayısını yayımladı. Bankanın 12 şubesinden gelen analizlerle hazırlanan raporda, ulusal ekonomik aktivitenin nisan başından mayıs ortasına kadar genişlemeye devam ettiği, ancak koşulların sektörlere ve bölgelere göre değişiklik gösterdiği aktarıldı. Perakende harcamaların, isteğe bağlı harcamaların azalması ve tüketiciler arasında artan fiyat duyarlılığı nedeniyle hafif bir artış gösterdiği belirtilen raporda, otomobil satışlarının neredeyse yatay seyrettiği, seyahat ve turizmin ise artan tatil ve iş seyahatlerinin de etkisiyle ülkenin büyük bölümünde güçlendiği kaydedildi. Raporda, sıkı kredi standartları ve yüksek faiz oranlarının kredi büyümesini kısıtlamaya devam ettiği aktarıldı. Konut talebinin ılımlı bir şekilde arttığı belirtilen raporda, ticari gayrimenkul sektöründeki koşulların, arz endişeleri, sıkı kredi koşulları ve artan borçlanma maliyetleri nedeniyle yumuşadığı kaydedildi. FİYAT ARTIŞININ YAKIN VADEDE ILIMLI BİR HIZDA DEVAM ETMESİ BEKLENİYOR Raporda, "Belirsizliğin ve aşağı yönlü risklerin arttığı yönündeki raporlar arasında genel görünüm biraz daha kötümserleşti." değerlendirmesinde bulunuldu. Fiyatların ise ılımlı bir hızda arttığı belirtilen raporda, çoğu bölgede tüketicilerin ek fiyat artışlarına karşı çıktığı, bunun da ortalama girdi fiyatları arttıkça kar marjlarının düşmesine yol açtığı kaydedildi. Raporda, "Fiyat artışının yakın vadede ılımlı bir hızda devam etmesi bekleniyor." ifadeleri kullanıldı. İstihdamın da genel olarak hafif bir artış gösterdiği belirtilen raporda, ücret artışının çoğunlukla orta seviyede kaldığı, bazı bölgelerde salgın öncesi tarihsel ortalamalarda olduğunun veya bu oranlara doğru normalleştiğinin bildirildiği aktarıldı.

Son dakika: Çılgın Sayısal Loto çekilişi sonuçları belli oldu! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto bilet sonucu sorgulama ekranı!

30 Mayıs 2024 at 01:48
Haftanın üç günü çekilen Çılgın Sayısal Loto'da bu akşam çekiliş heyecanı yaşandı. Merakla beklenen, Sayısal Loto çekilişi 21:30'da gerçekleşti. Bugün çekilen Sayısal Loto'da bilet sonucu sorgulama işlemleri başladı. İşte Sayısal Loto sonucu sorgulama ekranı...

Somalı madencilerden 'ithal kömür' protestosu: Madencinin tek geçimi helalleşerek girdiği ocağıdır

29 Mayıs 2024 at 22:08
Türkiye Maden İşçileri Sendikası üyesi madenciler, bugün Manisa'nın Soma ilçesi Cengiz Topel Meydanı’nda bir araya gelerek ithal kömür alımını protesto etti. Eylemde konuşan Sendika Genel Başkanı Nurettin Akçul, şunları söyledi: "Madencilik dünyanın en riskli işi""Madencilik dünyanın  en zor ve en riskli işi. Dolayısıyla derdimiz de çok, sorunumuz da çok. Bugünlere gelene kadar çok yol kat ettik ama bu yolda çok da çileler çektik. Hala da çözüm bekleyen bir çok sorunumuz varken ve biz bunlar için mücadele ederken şimdi bir de ithal kömür yüzünden neredeyse ekmeğimizden olma noktasına geldik. Hepimizin bildiği gibi kömür madenciliği, ülkemizin enerji arz güvenliğini sağlamada ve ekonomik kalkınmasını desteklemede olduğu gibi istihdam ve sanayi gelişimi açısından da kritik bir öneme sahip. Ülkemiz bu konuda oldukça şanslı çünkü ülkemizin ihtiyacını karşılayacak  kadar  kömür rezervlerimiz var. Tabii ki bizler de bu rezervlerin açığa çıkma evresindeki zorlukları, maliyetlerini ve risklerini çok iyi biliyoruz ama böylesine zengin yataklarımız varken bunun üretime sokulmamasını ya da üretimden çekilmesini asla kabul etmiyoruz. "Yerli üretici ayakta kalamaz"Herkesin bildiği üzere bundan tam 10 yıl önce asrın felaketi bir facia yaşadık. Soma faciasını yaşayana kadar kimse sesimizi duymadı ya da duysa da bizi ciddiye almadı. Ne zaman ki 301 canımızı şehit verdik, işte o zaman görünür hale geldik. Faciadan sonra bazı olumlu adımlar atıldı. İşçilerin çalışma saatlerinde, ücretlerinde ve sosyal haklarında ciddi anlamda iyileştirmeler yapıldı. O dönem Bakanlar Kurulu kararıyla, işletmelere aşırı yük getiren maliyetlere destek olmak amacıyla devlet tarafından karşılanan 5 yıllık bir destek uygulaması başladı. 2020 yılından sonra da bu destek Cumhurbaşkanlığı kararı ile 2024’e kadar her sene bir yıllığına tekrarlandı. Şimdi 2024 yılının mayıs ayını bitirmek üzereyken, ne böyle bir karar çıktı ne de herhangi bir açıklama yapıldı. Daha düne kadar yerli ve milli kaynakların özendirilmesi ve kullanılması yönünde strateji belirleyen karar vericilerden henüz bir ses çıkmadı. Dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar çığ gibi büyürken, enflasyon tavan yapıp ücretlerimiz pul olmuşken şimdi de maden işçileri olarak ekmeğimizden olma derdine düştük. İthal kömüre olan bu talep devam ederse, yerli üreticilerimizin destek almadan ayakta kalması pek de mümkün görünmüyor. "Ücretimizi alamama riskiyle karşı karşıyayız"Uzak değil çok yakında ücretlerimizi alamama riskiyle de karşı karşıyayız. Bu, kötünün iyi tarafı. Daha da vahim olabilecek tarafı ise ithal kömür karşısında iş yerlerimizin kapanması ve tamamen işsiz kalmak. Bu sektörde yaklaşık 49 bin, termik santrallerde 19 bin çalışan ile aileleri ve yakınlarıyla birlikte 250 bin kişiyiz. Yetkililerin destek uygulamalarından vazgeçmesi demek 250 bin kişiyi riske atmak demek. Kaldı ki bu sadece bizi ve madenciyi değil, ülkemizi ve bütün vatandaşlarımızı ilgilendiren ve etkileyen bir mesele. Döviz açığı olan bir ülke olarak, ithal kömüre verilen milyar dolarların ülkemizde kalması gerekirken hem işletmelerimizi hem işçilerimizi hem işletmelerin yer aldığı bölgeleri zora sokacak hamleler yapmak, geri dönüşü olmayan zararlara sebep olacaktır. "Hiç mi aydınlığa çıkmayacağız?"Maden üreticilerinden kesilen destek, yeni kazalara, yeni facialara davetiye çıkaracaktır. Üretici ya işçi bulmakta zorlanacak ya da üretimden çekilecektir. Bu destek sadece işletmeciye değil, işçi sağlığına bir destektir. İnsan hayatına bir yatırımdır. Maden emekçisi zaten yeterince sıkıntı çekmektedir. Dünyanın en riskli en tehlikeli mesleğini yapan madenci, bir de ekmek kavgasına mı düşmelidir? Madencinin gece gündüz üretmesine rağmen hakkı tam olarak verilmediği için  birikmiş parası yoktur, kira getirecek evleri arsası yoktur, ticaret yapacak ilişkiler ağı ya da kullanabileceği bir kredisi yoktur. Tek geçimi  bileğinin gücü ve helalleşerek girdiği ocağıdır. Madencinin ekmeğine alın terinden başka katık edecek alternatif bir sermayesi yoktur. Depremde, selde ya da her hangi bir doğal afette alkışlanan, yere göğe sığdırılamayan madenciye teşekkür böyle mi edilmelidir? Yıllarca karanlıkla kader birliği yapan biz madenciler hiç mi aydınlığa çıkamayacağız? Hiç mi bir rahat yüzü göremeyeceğiz?" "Yerin binlerce metre altından çıkardığımız kömür satılmıyor"Eyleme katılan bir maden işçisi, "Bugün burada toplanma sebebimiz tüm Türkiye genelinde özel sektörün Türk halkının yer altında ürettiği çıkardığı kömürün piyasada satılabilmesi. Dışarıdan gelen kömürleri kesinlikle istemiyoruz. İşçi arkadaşlarımı çıkarılmasını işçilerin işsiz kalmasını istemiyoruz. Mücadeleye devam edeceğiz" dedi. Başka bir madenci, "Aşımızın, ekmeğimizin peşinde buradayız. Yerin binlerce metre altında çıkardığımız kömürler şu anda dışarıda yığıntı halinde satılmıyor. İthal kömürü hayır için buradayız" diye konuştu. "Soma'da 20- 30 bin kişi aç kalır"Bir diğer madenci, "Bizler yerin altında binlerce çalışan maden işçileri olarak biz işimizin, aşımızın, ekmeğimizin peşinde olarak biz ithal kömüre  karşı olduğumuz için buradayız" dedi. Bir diğer işçi de "Bizler canımızı hiçe sayarak yerin metrelerce  altında çalışıyoruz. Emeğimizin, alın terimizi karşılığı olan yerli kömürü evet ithal kömürü hayır diyoruz onun için meydanlardayız" ifadelerini kullandı. Çoluk çoğunun aç kalmasından endişelediğini belirten bir başka işçi ise, "Kömürü almıyorlar, dışarıdan ithal kömür getiriyorlar. Bu iş böyle gitmez. Benim çoluğum çocuğum aç kalır. Eşimin dostumun çoluğu çocuğu aç kalır. Bugün 20-30 bin kişi Soma'da aç kalır. Esnaf aç kalır, otobüsçü aç kalır. Bizim çıkardığımız kömürün satılması lazım" diye konuştu.

Amasya’da domates hasadı heyecanı: Kilosu 20 TL’den alıcı buluyor!

29 Mayıs 2024 at 22:00
Şehzadeler ve evliyalar şehri Amasya'da domates tarlaları kızardı, bereketli hasat başladı! Bölgenin sebze ve meyve üssü olarak bilinen Amasya'da bu yıl 12 bin 200 dekarlık alanda domates üretimi yapılıyor. Hem örtü altı seralarda hem de açık tarlalarda yetiştirilen domateslerin hasadı tüm hızıyla devam ediyor. Yaz sezonu boyunca domates üretimi yapılacak tarlalardan 100 bin ton rekolte beklenirken, sezonun ilk kızaran domatesleri seralarda 20 liradan alıcı buluyor. "BU YIL 100 BİN TON REKOLTE BEKLENİYOR"Hasat yapılan bölgeleri ziyaret eden Amasya İl Tarım ve Orman Müdürü Gürol Çetin, bu yıl 12 bin 200 dekar alanda domates üretimi yapıldığını belirterek, bereketli bir sezon beklediklerini ifade ettiği açıklamasında şunları söyledi: "Kilosu 20 TL’den satılan domateslerin Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere, Doğu Anadolu Bölgesi ve diğer bölgelere gönderiliyor.""ARA SEZONDA DOMATES İHTİYACI AMASYA'DAN KARŞILANIYOR"Türkiye’de ağırlıklı olarak Akdeniz illerinde yapılan turfanda domates üretiminin Haziran ayı ortasında sona ermeye başlarken yurt genelinde yaklaşık 45 günlük bir ara sezon oluştuğuna işaret eden Çetin, "O süreçte Türkiye’nin domates ihtiyacını Amasya karşılıyor" ifadelerinde bulundu. "YIL İÇİNDE İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ ÜRÜNLERDE YETİŞTİRİLİYOR"Konuya ilişkin konuşan Amasya Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cebeci ise, "Çalışkan çiftçilerimizin azmiyle seralarda yılın devamında ikinci ve üçüncü ürünler de yetiştiriliyor. Domatesin yanına bir süre sonra salatalık, maydanoz, roka, marul, patlıcan ekip üreten çiftçilerimiz de var" diye konuştu. Kaynak: İHA

Samsun'da su faturasında kademeli fiyat uygulaması: Az kullan az öde, fazla kullan fazla öde!

29 Mayıs 2024 at 21:00
Samsun'da su tasarrufunu teşvik etmek ve adil bir faturalandırma sistemi oluşturmak amacıyla, SASKİ Genel Kurulu'nda önemli bir karar alındı. Oy çokluğu ile kabul edilen teklif ile birlikte, Samsun'da kademeli fiyat uygulamasına geçildi. 1 Haziran’dan itibaren uygulanmaya başlanacak olan kademeli su tarifesi, az su kullanan aboneler daha az, çok su kullanan aboneler ise daha fazla ödeme yapacak. KADEMELİ SU FİYATLANDIRMA SİSTEMİ KABUL EDİLDİSamsun Büyükşehir Belediyesi (SBB) Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Kurulu Toplantısı, SBB Meclis Toplantı Salonu'nda Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda, 3 madde oylanmak üzere gündemdeydi. Bu maddelerden biri de su tarifelerinin belirlenmesi ile ilgiliydi. Tartışmalar sonucunda, kademeli su fiyatlandırma sistemi CHP üyelerinin ‘ret’ oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Bu sistem ile birlikte, az su kullanan abonelerin faturalarında indirim uygulanırken, aşırı su tüketiminde ise kademeli olarak fiyat artışı yapılacak. BİR SONRAKİ OLAĞAN GENEL KURUL KASIMDA YAPILACAKCHP Grup Başkanvekili Atilla Tekcan, söz konusu maddedeki maddelerin tamamını TÜFE uygulaması hariç kabul ettiklerini, TÜFE uygulamasının kaldırılması için mahkemeye başvurduklarını ve bu nedenle ret oyu verdiklerini kaydederken, Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk ise alınan kararların Samsun için hayırlı olmasını dileyerek, bir sonraki olağan genel kurulun Kasım ayı içerisinde yapılacağını dile getirdi. KADEMELİ SU TARİFESİ NASIL OLACAK?Oy birliği ile kabul edilerek karara bağlanan kademeli su tarifesi ile 10 ve 13 m3 su kullananlara yüzde 15 indirim, 15 m3 su kullananlara yüzde 12 indirim, 18 m3 kullananlara yüzde 6 indirim, 20 m3 su kullananlara da yüzde 0,6 oranında indirim uygulanacak. İçme suyunu 20 m3’ten fazla kullananlara ise aynı oranda zam yapılacak. 25 m3 su kullananlara yüzde 10 zam, 30 metre küp su kullananlara ise yüzde 17 oranında zam uygulanacak. Yeni tarife ile birlikte 318 TL gelen 10 m3’lük su faturası 270 TL’ye, 409 TL gelen 13 m3’lük su faturası 347 TL’ye, 471 TL gelen 15 m3’lük su faturası 413 TL’ye, 562 TL gelen 526 TL’ye, 623 TL gelen 20 m3’lük su faturası da 619 TL’ye düşecek. 776 TL gelen 25 m3’lük su faturası 854 TL’ye yükseltilirken, 929 TL gelen 30 m3’lük su faturası da 1088 TL’ye çıkarılacak.

❌
❌