Normal görünüm

Yeni makaleler mevcut. Sayfayı yenilemek için tıklayın.
Dün — 25 Nisan 2024CNN Türk

“Hepimizin içinde bir ‘Bay Samir’ varmış”

25 Nisan 2024 at 16:26
Bay Samir; bir iş çıkışı her akşam yürüdüğü yolun yabancılaştığını fark eder. Bu yol üzerinde bulunan ve sürekli seyrettiği tuhafiye dükkânı yıkılmıştır. Vitrininde yıllardır duran çirkin plastik manken ise ortadan kaybolmuş, Bay Samir’in anılarıyla birlikte huzurunun kırıntılarını da yanında götürmüştür. Lodoslu bir akşam, Bay Samir’in Taksim ile Şişli arasındaki spiritüel yolculuğu böyle başlar. Yollar, kaldırımlar, kuşlar ve yalanlar üstüne bir hikâye… Meramını bu peşrevden veren Kozmopolitan Tiyatro’nun ilk oyunu “Bay Samir” aşkına (zira fonda bizim dünya fotoğrafımızı da başarılı bir şekilde kadrajlayan “Bay Samir” ve cansız manken “Sabit Efendi”yi ben çok sevdim) ekiple bir röportaj gerçekleştirdik…
Dünden önceki günCNN Türk

Ankara'da Devriamber zamanı… Hande Fırat'tan resim ve heykel sergisi

24 Nisan 2024 at 23:23
CNN TÜRK ekranlarında siyasetin gündemine damga vuran Gece Görüşü programının moderatörü ve Hürriyet gazetesinin Ankara Temsilcisi Hande Fırat, bu kez haberle siyasi kulislerle değil resim ve heykel sergisi ile geliyor ekranlarınıza. Hande Fırat'ın Devriamber sergisi 26 Nisan'da sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

“Yan Dünya: Uyumak mecburi, uyanmak kısmet!”

23 Nisan 2024 at 20:25
“Ben öyle bir rüya gördüm önce. Gerçekten bize, “Bu dünya bitti ve sabah uyanınca diğer dünyaya geçeceksiniz!” diyorlar. Uyumamaya çalışıyordum rüyamda, çok panik oluyordum, oyundaki karakter Faruk gibi. Uyanınca dedim ki, bundan güzel oyun olur…” Kumbaracı50’nin yenisi “Yan Dünya”nın ortaya çıkış hikâyesini böyle anlatıyor, ilk tiyatro oyun yazarlığı deneyiminde Gülhan Kadim… 1999’da Altıdan Sonra Tiyatro adıyla merhaba diyen, 2009’da da Kumbaracı Yokuşu’na açtıkları Kumbaracı50 adı ile yoluna devam eden ekibin demirbaşlarından Gülhan Kadim ve yine ekibin gediklilerinden Ayşegül Uraz ile “Yan Dünya”yı konuştuk…

Proaktif Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Proaktif Olmak Ne Demek?

22 Nisan 2024 at 19:13
Riski öngörmek suretiyle harekete geçmek proaktif olarak ifade edilir. Aynı zamanda etkisini sonradan gösteren şeklinde bir anlam eşliğinde kullanılır. Genelde olumlu ya da olumsuz açıdan öne çıkan ticari koşulları düzeltmek amaçlı gerçekleşir. Belli bir risk vardır ve bu risk bilmek suretiyle yine de uygulanır. Böylece cari sorunları değiştirmek amaçlı insiyatif alınır ve bu insiyatif doğrultusunda uygulama gerçekleşir.

Öz Denetim Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek? Öz Denetim Örnekleri...

22 Nisan 2024 at 19:13
Denetim kelimesinin sözlük anlamı kontroldür. Bir şeyin kurallara ve talimatlara uygun yapılıp yapılmadığını kontrol etmeye denetim denir. Öz denetim ise, kişinin toplum içindeki davranışlarını kontrol etmesi anlamına gelir. Birçok psikoloğa ve sosyoloğa göre, öz denetim uygarlaşma süreci ile başlamıştır. Kişinin toplum tarafından kabul edilmesi için otokontrol becerisine sahip olması gerekir.

Reaksiyon Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek? Reaksiyon Göstermek Ne Demek?

22 Nisan 2024 at 19:13
Orijinal dilinde "reaction" şeklinde yazılan reaksiyon kelimesi, kimya ve biyolojide terim anlamında kullanılmaktadır. Bir maddenin diğer maddelerle ya da çevreyle etkileşime girmesiyle oluşan değişimlere reaksiyon denir. Isı ve ağırlık gibi fiziksel etkenler, tepkimeye yol açar. Kimyada tepkimeler homojen ve heterojen reaksiyon olmak üzere ikiye ayrılır.

Niteleme Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek? Niteleme Sıfatı Örnekleri...

22 Nisan 2024 at 19:13
İsim soylu kelimelerin miktarına ya da biçimsel özelliklerine dair bilgiler veren kelimelere sıfat denir. Diğer ismi ön ad olan sıfatlar belirtme ve niteleme sıfatı olarak ikiye ayrılır. Belirtme sıfatları da soru, (kaç kişi), belgisiz (bazı insanlar), sayı (iki kapı) ve işaret sıfatı (bu yol) olmak üzere dört ana başlıkta toplanır.

Nikolay Vasilyeviç Gogol Kimdir, Neden Ölmüştür? Gogol Eserleri Nelerdir?

22 Nisan 2024 at 19:13
Dünya edebiyatında oldukça tanınmış bir isim olan Nikolay Vasilyeviç Gogol, son derece başarılı eserleri ile bilinmektedir. Nikolay Vasilyeviç Gogol Ukrayna asıllı Rus bir yazardır. Roman ve oyun yazarı olarak tanınmakta olan Nikolay Vasilyeviç Gogol tarafından yazılan ve günümüzde de oldukça önemli olan birçok eser bulunmaktadır.

1958 Çin kıtlığı! Serçe katliamı olarak biliniyor! Çin'de öldürülen hayvanlar: Serçeler, haşereler, sinekler! Çin'de öldürülmesi için seferberlik düzenlenen hayvanlar!

22 Nisan 2024 at 01:34
Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 'Çin'de öldürülmesi için seferberlik ilan edilen hayvanlar listesi'' gündeme geldi. Peki ama Çin'de 1958-1962 arasında, öldürülmesi için seferberlik düzenlenen dört hayvan hangisidir? 

Chris Botti: “Müzikteki her şeyin anahtarı…”

20 Nisan 2024 at 19:44
Lirik dizelerinin zenginliği ve derinliği içinde, kadifemsi bir tonda duyduğunuz trompetin sesi… Zaman zaman üst perdenin en uzak noktalarına net ve güçlü bir girişle serpiştirilen caz, pop ve klasik notaları… Sade bir müzikseveri bile melodilerinin hâkimiyeti altına alan ve benim de ilk olarak 2006’da, İstanbul Caz Festivali kapsamında dinlediğimde trompetiyle kelamına hayran olduğum bestecilerden Chris Botti yeniden İstanbul’da!

Acımak Kitabının Konusu Nedir, Karakterleri Kimlerdir? Acımak Kitap Özeti...

18 Nisan 2024 at 18:49
Acımak kitabının konusu dramdır. Reşat Nuri Güntekin tarafından yazılan acımak adlı kitap konusu; İlkokul öğretmeninin öyküsünü anlatmaktır. 1928 yılında yayımlanan 127 sayfalık kitap Türk Edebiyatının en önemli eserlerinden biridir. Titiz, doru ve duygusal biri olan Zehra’nın düşkünlük, çirkinlik ve zaafa karşı acımasızlığını konu almaktadır. Babasının ölümünden sonra bulduğu günlüğü okuyan Zehra, öğrendikleri karşısında şaşkına döner.

Sahne arkası emekçilerinin dikkatine: “Sahne Teknisyenliği Programı” başlıyor!

16 Nisan 2024 at 19:25
1998’den bugüne eğitim hayatında olan BAU ve 2013’ten bugüne 6 milyondan fazla sanatseveri ağırlayan Zorlu PSM iş birliğiyle “PSM Akademi Sahne Teknisyenliği Programı” başlıyor. Program geçen haftalarda, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Hatipoğlu, Zorlu PSM Genel Müdürü Filiz Ova ve BAU Konservatuvar Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Uluç Esen’in katılımıyla Zorlu PSM’de tanıtıldı. Dersler 4 Mayıs’ta başlıyor. Biz de programın detaylarını meraklılarıyla buluşturabilmek adına Uluç Esen Hoca ve Zorlu PSM Genel Müdür Yardımcısı Levent Dokuzer ile bir röportaj gerçekleştirdik…

Dünya'nın En Büyük Ülkesi Hangisidir? Dünya'nın En Büyük Ülkeleri Listesi...

16 Nisan 2024 at 03:22
Dünyada birçok farklı ülke olduğu bilinmektedir. Bu ülkelerin sahip oldukları özellikler herkesin ilgisini çekmeyi başarır. Özellikle kalabalık olan şehirlerin büyüklüğü ise daha çok merak edilmektedir. Doğal olarak dünyanın en büyük ülkelerini öğrenme ihtiyacı hisseden birçok insan bulmak mümkündür. Bu konuda ilk sırayı ise Rusya almaktadır. Oldukça büyük bir ülke olan Rusya'yı ona yakın büyüklükte olan farklı ülkeler takip etmektedir.

Dünya'nın En Dış Katmanı Hangisidir? Dünya'nın En Dış Katmanı İsmi Ve Özellikleri...

16 Nisan 2024 at 03:21
Dünyanın katmanları çekirdekten başlamak suretiyle sırasıyla farklı biçimlerde dışa doğru açılır. Bu açılım hem sıcak lavlar ile beraber hem de plastik yapıya benzer yarı katı ve tam katı katmanlardan meydana gelir. Bu katmanların en dışında ise taş küre yer almaktadır. Bilimsel adı üzerinden ise dünya çapında Litosfer olarak bilinir.

Dünya'nın En Büyük Yılanı Hangisidir? Dünya'nın En Büyük Yılanları Listesi...

16 Nisan 2024 at 03:14
Dünya çapında en sevilmeyen ve aynı zamanda en korkulan hayvanlar içerisinde şüphesiz yılanlar gelir. Pek çok kişi televizyonda gördüğü zaman dahi irkilir. Özellikle bazı yılanlar var ki görseli ile göz korkutucu bir etkiye sahiptir. Bu doğrultuda dünyanın en büyük yılanları ise piton, anakonda ile boğa yılanları olarak öne çıkar.

Dünya'nın En Hızlı Arabası Hangisidir? Dünya'nın En Hızlı Arabası Kaç Km Sürata Çıktı?

16 Nisan 2024 at 03:11
Tüm zamanlar boyunca hız, insanlığı tam anlamı ile büyüledi. Roma'da araba yarışı, rekabetçi hızı da beraberinde getirdi ve insanoğlu asla arkasına bakmadı. Fakat insanların hız arayışları Avrupa'da ilk otomobiller çıkana kadar da bitmedi. 1899'da 106 km/s sansasyonel kabul edildi ve 1911 senesinde de Blitzen-Benz 228 km/s'ye kadar ulaştı.
❌
❌