Normal görünüm

Yeni makaleler mevcut. Sayfayı yenilemek için tıklayın.
Dün — 25 Nisan 2024CNN Türk

Ananas Suyu Zayıflatır mı? Ananasın suyunun Faydaları Nelerdir? Düzenli İçerseniz Ananas Suyu Neye İyi Gelir?

25 Nisan 2024 at 21:00
Ananas suyunun, bilimsel adı Ananas comosus olan tropikal ananas meyvesinden sıkılan tatlı ve lezzetli bir meyve suyudur. Şeker açısından zengin bir meyve olsa da Ananas suyu tatlı ve ferahlatıcı tadı sebebiyle oldukça ilgi görmektedir. Fakat çoğu insan ne kadar sağlıklı besinlerle dolu olduğunun farkında değildir. Protein sindirimi için önemli bir enzim olan bromelain açısından zengindir. Ayrıca A, B ve C vitaminleri, kalsiyum, potasyum, magnezyum, sodyum, demir, karbonhidrat içeren lifli bir meyvedir.

Son dakika: Yeşilsoğanın Faydaları Nelerdir? Yeşil Soğan Hangi Hastalıklara, Neye İyi Gelir?

25 Nisan 2024 at 21:02
Soğan, Antik Çağda çok özel bir konuma sahipti. Eski Yunanlılar bunu bir afrodizyak olarak görüyorlardı. Mısır firavunları öbür dünyaya yolculuklarında lahitlerinde yiyecek ve ilaç olarak bazılarını aldılar. Piramitlerde soğan çağrışımları da var ve hiyeroglifler de onu temsil ediyor. Soğan kabuğu sonsuzluğu simgeliyordu.

Zerdeçal Nedir, Nasıl Tüketilir? Zerdeçalın Faydaları Nelerdir?

25 Nisan 2024 at 21:02
Zerdeçal, zencefilgiller ailesinde yer alan iri yaprakları ve sarı çiçekleri olan çok yıllık bir otsu bitki türüdür. Zerdeçal, halk arasında Hint safranı ismi ile de bilinir. Zerdeçal, Güney Asya temelli olup kısa bir zaman içinde tüm dünyaya yayılmıştır. Safran kökü, sarı boya, zerdeçalp, gibi isimlerle anılsa da genellikle zerdeçal ismi ile bilinen bu baharatın, içinde bulunan kurkumin isimli bileşen sayesinde sağlık üzerinde çok çok önemli ve olumlu etkilere sahiptir. Zerdeçalın son zamanlarda popülerliğini arttırması ve sağlık üzerindeki olumlu etkilerinin ise uzmanlar tarafından kanıtlanması, zerdeçal tüketimini arttırmıştır.

Potasyum Nedir, Hangi Besinlerde Bulunur? Potasyumun Faydaları Nelerdir?

25 Nisan 2024 at 21:01
Potasyum hücre, doku ve organların düzgün işleyişinde önemli bir rol oynamaktadır. Bir elektrolittir, yani vücutta elektriği iletmeye yönelik küçük bir elektrik yükü taşır. Kalp de dahil olmak üzere kas kasılmasında rol oynar ve özellikle sodyum alımını dengeleyerek kan basıncını düşürmede olumlu bir etkiye sahiptir.

Salatalığın Zayıflamaya Faydaları Nelerdir? Salatalık Suyu İçerek Zayıflamak Mümkün Müdür?

25 Nisan 2024 at 20:59
Günümüzde birçok meyve ve sebze çeşidi bulunmaktadır. Bu meyve ve sebze çeşitlerinin birçok faydası bulunmaktadır. Bazıları çiğ tüketilirken bazıları ise suyu çıkarılarak tüketilmektedir. Önemli bir sebze ise salatalıktır. Salatalığın insan sağlığı için birçok faydası bulunmaktadır. Bu yüzden sıklıkla tüketilen ve sevilen bir besin olmuştur.

Reishi Mantarı Nedir, Nasıl Kullanılır? Kırmızı Reishi Mantarı Faydaları Nelerdir?

25 Nisan 2024 at 20:59
Reishi mantarı; Asya kıtasının nemli ve sıcak yerlerinde yaygın bir şekilde yetişip, Latince ismi Gandoderma Lucidum olan bir mantar çeşididir. Ganoderma mantarı şekilde bilinen bu mantar türü, Çin'de çok uzun senelerden beri kullanılan bir mantardır. Reishi mantarı; yeşil, mor, kırmızı, siyah, beyaz, sarı gibi pek çok renkli türleri bulunuyor. Fakat en fazla kullanılan reishi mantarı türü kırmızı olanıdır. Bununla beraber üstünde en fazla çalışılan ve günlük kullanım açısından en fazla bilinen ganoderma türüdür.

Zeytinin Faydaları Nelerdir? Zeytin Neye İyi Gelir, Günde Kaç Tane Yenmelidir?

25 Nisan 2024 at 20:57
Zeytin en faydalı olan gıdalardan bir tanesidir. Özellikle kahvaltıların vazgeçilmezi olan zeytinlerin birçok faydası olduğu bilinmektedir. Zeytin hem yağı hem de çekirdeği ile birçok rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan oldukça şifalı bir besindir. Besin değerleri olarak oldukça yüksek olan zeytinin tüketilmesi önerilmektedir. Zeytin en çok tüketilen besinler arasındadır. Dolayısıyla birçok kişi tarafından da önerilmektedir. Zeytin ağaçlarında yetişen zeytinler doğadaki en fazla toplanan meyvelerdendir.

Mürver Çiçeği Nedir, Faydaları Nelerdir? Mürver Çiçeği Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

25 Nisan 2024 at 20:54
Mürver çiçeği son zamanlarda oldukça fazla duyulan ve kullanılan bitkiler arasında yer almaktadır. Mürver çiçeğinin birçok türü bulunduğu bilinmektedir. Hastalıklara karşı koruyucu bir etkisinin olduğu bilinen mürver çiçeğini içeren birçok ürün de bulunmaktadır. Vücuda birçok faydası bulunan mürver çiçeğini temin ederek siz de tüketebilirsiniz.

Portakalın Faydaları Nelerdir? Portakal Hangi Rahatsızlıkları, Hangi Hastalıkları Önler?

25 Nisan 2024 at 20:54
Sulu ve oldukça lezzetli meyvelerden biri olan portakal, soğuk kış aylarının vazgeçilmez bir C vitamini kaynağı olma özelliğine sahiptir. Ülkemizde son derece fazla sevilerek tüketilen meyveler arasında yer alan portakal hem tadı hem kokusuyla pazarlardan taze alınarak evlere taşınır. Zaman zaman meyve tabağında kendisine yer bulurken kimi zamanda pastalara süs olarak kullanılmaktadır. Portakalın kış mevsimlerinin en vazgeçilmezlerinden biri olmasının en önemli nedeni ise soğuk algınlığı hastalıklarına oldukça iyi gelen etkisinin varlığının söz konusu olmasıdır.

Nergis Çiçeğinin Anlamı Ve Özellikleri... Nergis Çiçeğinin Faydaları Nelerdir?

25 Nisan 2024 at 20:54
Elbette nergisler için parlak sarı en çok bilinen renktir. Ancak beyaz veya somon pembesi ile mükemmel kombinasyonlar da vardır. Onlara Narcissus veya Nergis olarak adlandırsanız da, bu neşeli çiçekler ilkbaharın başlarında donmuş toprağı kıran ilk çiçekler arasındadır. Yaklaşan ısınmanın habercisi olan bu çiçekler, kış donlarının sonsuza dek sürmeyeceğini bize hatırlatıyor.

Uzm. Dr. uyardı: “Keneler patlatılmamalı”

25 Nisan 2024 at 13:38
Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ece Ertürk Kocabaş, Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının başlıca bulaştırıcısı olan kenelerin aktifleştiği dönemden başlayarak ülkemizde bahar ve yaz aylarında görüldüğünü belirterek, “Keneler patlatılmamalı” dedi.
Dünden önceki günCNN Türk

Üzgün ve endişeli ruh haline dikkat

24 Nisan 2024 at 20:21
Hem kendinizden hem de çevrenizden kopuyor, sıklıkla gerçek dünyadan uzaklaştığınızı düşünüyorsanız, olay ve durumlara karşı duyarsız kalıyorsanız Derealizasyon ile karşı karşıya olabilirsiniz. Uzman Klinik Psikolog Kaan Üçyıldız konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Hormon sağlığı için nasıl beslenmeli?

24 Nisan 2024 at 18:55
Hormonların çok önemli olduğunu dile getiren Doç. Dr. Kader Uğur, “Hormonların hem yüksekliği hem de düşüklüğü vücudumuzda hastalıklara sebep olabilir. Hormon sağlığı için özellikle sebze ve meyve ağırlıklı olacak şekilde sağlıklı beslenmeliyiz” dedi.

İlişkilerde en sık yapılan hata: Sürekli haklı olma çabası

23 Nisan 2024 at 19:45
Haklı olmak, herhangi bir konuda doğru olanı düşünmek, yapmak, desteklemek anlamına gelmektedir. Yaşamı devam ettirebilmek için gereklidir. Doğru düşünürseniz, davranırsanız hata yapmazsınız. Böylece yaşam sürenizi uzatabilirsiniz. Uzman Psikolojik Danışman Şura Saka konu hakkında önemli bilgiler verdi.

‘Kansere Karşı Bir Işık Yak’ semineri düzenlendi

23 Nisan 2024 at 00:57
Sunucu ve TV programcısı Gözde Kuyumcu ile Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Meral Günaldı’nın katılımıyla Kansere Karşı Bir Işık Yak semineri düzenlendi. Kuyumcu’nun kanseri yenme yolculuğunu anlattığı seminerde, Prof. Dr. Günaldı ise kanser tedavisindeki son gelişmeleri aktardı. Prof. Dr. Günaldı “Erken evrede konan tanılar sayesinde artık kanserden korkmuyoruz” dedi.

Hemşirenin Görevleri Nelerdir? Maddeler Halinde Hemşire Ne İş Yapar?

22 Nisan 2024 at 19:30
Kişiler, yaşamları boyunca belirli hastalıklar ile mücadele ve tedavi aşamasında ihtiyaçları bulunmaktadır. Hastalanan kişilerin iyi bir müdahale ve yeterli ilaç takviyesi ile kısa sürede eski sağlıklarına ulaşabilmeleri mümkün olmaktadır. Bu aşamada gerekli ilaç takviyesi ve uzman hekim ve hemşirelerin yardımına ihtiyaç duyulmaktadır.

Endoplazmik Retikulum Nedir, Özellikleri Nelerdir? Endoplazmik Retikulum Görevleri Nelerdir?

22 Nisan 2024 at 19:29
Endoplazmik retikulum, ökaryotik hücrenin sitoplazmasında bulunan boru şeklinde bir zar ağıdır. Steroid hormonlarının üretiminden, salgılanmasından, fosfolipidler ve kolesterol gibi temel lipidlerin sentezinden de sorumludur. ER, sinir sistemi ve kas sistemi için gerekli olan kalsiyum iyonlarını serbest bırakır.
❌
❌