Normal görünüm

Yeni makaleler mevcut. Sayfayı yenilemek için tıklayın.
Dünden önceki günHürriyet

2040’a kadar dişini sıkan ‘yaşadı’

7 Nisan 2024 at 07:00
140 yaşınızı, belki de daha ötesini görmek istiyorsanız şimdiden hazırlıklara başlamanızda fayda var. Teknolojideki hızlı gelişme tıp dünyasını da etkiledi. İşin uzmanları yakın gelecekte yaşlanmanın durdurulabileceğini hatta daha ileri adımların atılabileceğini söylüyor. Belli ki bilim dünyası insanlığa sürprizler hazırlıyor. Peki, ömrümüz neredeyse iki katına çıkarsa nasıl bir dünyada yaşayacağız? Prof. Dr. Derya Unutmaz, Dr. Ayşegül Çoruhlu o günleri görebilmemiz için yapmamız gerekenleri, fütürist Ufuk Tarhan uzun ömrün dünyayı nasıl değiştireceğini anlattı.

‘Ölümcül bir virüs üretebilir’

24 Mart 2024 at 07:00
Geçen yıl Google’dan istifa ettiğini açıkladığında teknoloji dünyasında büyük bir yankı uyandırmıştı. Biliminsanı Geoffrey Hinton kararından hiç pişman değil. “Keşke varoluşsal tehdidin yakın olduğunu daha önce fark etseydim” diyen Hinton’a yapay zekâdan bu kadar korkmasının nedenlerini ve en feci senaryoların neler olabileceğini sorduk.

Teknoloji ve bilim dünyası yeni devrimler peşinde

14 Ocak 2024 at 07:00
2023’te bilim ve teknoloji alanında birçok gelişmeye tanık olduk. Yapay zekâyı her zamankinden çok konuştuk. Kimi gelişmeler distopik bilimkurgu filmlerini aratmadı. Belki bu yıl da uzaya turistik gezi yapacağız ama doğaya verdiğimiz hasarın önüne bir türlü geçemiyoruz. Bilim insanlarından geçen yılı değerlendirmelerini ve 2024’e dair öngörülerini bizimle paylaşmalarını istedik.

Afetlerde iletişim için teknolojik çözümler

26 Şubat 2023 at 07:00
Japonya’da afetzedelerin son durumu ve çevredeki olanakları öğrenecekleri bir sohbet botu geliştiriliyor. Hava araçlarıysa termal kameralarla donatıldığında enkaz altındakileri tespit etmeye destek olabiliyor. Uluslararası Telekomünikasyon Birliği’nin raporunda afet süreçlerine yönelik pek çok öneri mevcut.

❌
❌