Okuma görünümü

Yeni makaleler mevcut. Sayfayı yenilemek için tıklayın.

“Coşkulu binlerin müziğin gücüyle bir araya gelerek unutulmayacak bir yaz…”

11. sezonunda “Dünyan değişsin!” mottosuyla sanatseverlere seslenen Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde (PSM) sezon bitmiyor, hatta yaz sıcaklarının hararetini daha da arttıracak gibi: 3. yılına giren PSM Loves Summer sayesinde yine dünya müzik takviminin takibindeyiz ve yeni başlatılan, kültür sanat takipçilerine sayısız avantaj sağlayacağının altı çizilen üyelik kartı. “Çünkü toplumsal dönüşümün en önemli tetikleyicisi sanat…” diyen Zorlu PSM Genel Müdür Yardımcısı Levent Dokuzer ile hem Loves Summer’ı hem de üyelik kartının detaylarını konuştuk…

Güçlü Zıt Anlamlısı Nedir? Güçlü Kelimesinin Zıt Anlamlıları Nelerdir?

Türkçe dilinde bulunan güçlü kelimesinin sahip olduğu bir anlam bulunuyor. Herkesin kullanabileceği güçlü kelimesinin farklı zıt anlamları bulunuyor. Güçlü kelimesine anlam bakımından zıt olan kelimeler kuvvetsiz ve zayıf kelimeleridir. Birbirlerine anlam bakımından zıt olan kelimelerin tamamı zıt anlamlı olarak kabul ediliyor.

Göze Batmak Deyiminin Anlamı Nedir? Kısaca Açıklaması Ve Örnek Cümle…

Göz kelimesinin içinde geçtiği birçok deyim hem günlük hayatta hem de edebi eserlerde sıklıkla kullanılır. O deyimlerden biri olan Göze Batmak deyiminin ilk anlamı kılık kıyafetiyle ve görümüyle insanları rahatsız etmektir. Bu deyim, öfkeye, infiale ve kıskançlığa yol açmak manasında da kullanılır.

Himalayan Kedisi Özellikleri Nelerdir? Himalayan Kedisi Bakımı Nasıl Yapılır?

Genelde evde bakılan evcil hayvanlar arasında kediler ön plana çıkıyor. Şirin ve sevimli halleri, komik tavırları ile birçok değişik kedi olduğunu söylemek mümkün. Bunlar içerisinde özellikle himalayan kedi cinsinin popüler olduğunu söylemek gerekir. O yüzden birçok kişi bu kedinin özellikleri ile beraber bakımı konusunda bilgi almaya çalışıyor.

Sovyet sinemasında Nâzım izleri

Filmin geçtiği isimsiz şehir İstanbul olmasa da film Bakü’de çekilmiş olsa da deniz kıyısıyla, mahalle aralarıyla Nâzım’ın İstanbul’u hatıralarında yaşatmaya çalıştığı izlenimi veriyor.

Şiir hâlâ halkların ve hâlâ sokakta

Her ay sokaklarda ve kamusal alanlarda şiirin sesini yükseltiyorlar. Toplumsal konu ve olaylara duyarlı ve bu eylemliliklerini güçlü tutan ekip, güncel durumlara karşı da şiirlerle buradayız diyorlar.

'Toksik erkeklik, ölümsüz kadınlık'

Yıllardır kendisinden beklenen atılımı yapamayan yerli gerilim sinemamız hafif bir sıçrama gösteriyor. “Turbo”; yılın açık ara en iyi anlatılarından birisini ortaya koymayı başarıyor.

İstanbul'da bu hafta birçok etkinlik sanatseverlerle buluşacak

İstanbul'da bu hafta birçok etkinlik sanatseverlerle buluşacak

İstanbul'da bu hafta, geniş bir yelpazede birbirinden farklı birçok etkinlikle yerli ve yabancı sanatçıların katılacağı konser, sergi, tiyatro gösterisi ve performanslar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

İstanbul Devlet Tiyatrosunda (İDT) 3-7 Haziran'da Mecidiyeköy Büyük Sahne'de "Josef Bieder'in Yıldızının Parladığı An (Aksesuvarcı)", Üsküdar Tekel Sahnesi'nde "Babamın Kelimeleriyle", Üsküdar Stüdyo Sahne'de "Çarpışma" oyunları sahnelenecek. Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) 5-6 Haziran'da "Zorba" bale gösterisi, 6 Haziran'da "Anadolu Ateşi Trump Dans Okulu Gösterisi", 8 Haziran'da ise "Anadolu Ateşi Anatolium Marmara Dans Okulu Gösterisi" gerçekleşecek. Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda (CRR) 7-8 Haziran'da "Barcelona Flamenco Ballet" dans gösterisi sergilenecek. Zorlu PSM'de bugün "Bernarda", bugün ve yarın "Kel Diva" ve "Cem Yılmaz CMXXIV", 7-9 Haziran'da "Balina", 9 Haziran'da "Saatleri Ayarlama Enstitüsü" oyunu izlenebilecek. Maximum Uniq Hall'de bugün "Aydınlıkevler" oyunu tiyatroseverlerle buluşacak. KONSERLER

AKM'de bugün "Budapeşte Festival Orkestrası, Ivan Fischer ve Francesco Piemontesi", yarın "Güldiyar Tanrıdağlı ve İstanbul Strings Dizi Müzikleri Konseri", 5 Haziran'da "Meşk Akşamı", 6 Haziran'da "Nağmekar", 8 Haziran'da "Madame Butterfly", 9 Haziran'da ise "Tekfen Filarmoni Orkestrası ve Edgar Moreau" konseri gerçekleşecek. CRR'de 5 Haziran'da "Theodosii Spassov-Batuhan Aydın", 9 Haziran'da "Büyülü Orkestra" ve "İstanbul Oda Orkestrası" konserlerinde, sevilen eserler yorumlanacak. Zorlu PSM'de 5 Haziran'da "Kerem Görsev Trio" ve "BadBadNotGood", 7 Haziran'da "Lahza", 8 Haziran'da "Nükhet Duru" konseri dinleyicilerin beğenisine sunulacak. SERGİLER

İsrail'in Filistin'deki katliamlarına ilişkin hazırlanan somut ve dijital sanat eserleriyle Filistin'in 100 yılı aşkın süren bağımsızlık mücadelesinin kronolojik olarak anlatıldığı "Kubbe: Filistin Zaman Tüneli" sergisi, Üsküdar Mimar Sinan Galerisi'nde ziyaret edilebilecek. Hattat Abdullah Gün ve talebelerinin, insanın özünde gizli dört unsur olan hava, su, ateş ve toprak temalı çalışmalarının yer aldığı "Anasır-ı Erbaa Hüsn-i Hat Sergisi" İstanbul Tasarım Merkezi'nde ziyarete açıldı. Kültürel mirası koruyarak geleceğe aktarmak misyonuyla hayata geçirilen "Osmanlı Saray Çinileri" projesi kapsamında hazırlanan "İznik'ten Dünyaya Kayıp Çiniler" sergisi, İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaştırma Enstitüsü'nde beğeniye sunuldu. Meşher'de açılan, küratörlüğünü Şeyda Çetin ve Ebru Esra Satıcı'nın üstlendiği "Göz Alabildiğine İstanbul: Beş Asırdan Manzaralar" sergisi, İstanbul silüetini sanatseverlerle buluşturuyor. Macaristan Ulusal Film Enstitüsünün hazırladığı ve Macar sinemasının 120 yılını anlatan "Geniş Açı" sergisi, Macar Kültür Merkezi'nde görülebilecek. Küratörlüğünü Burcu Çimen ve Didem Yazıcı'nın üstlendiği "Bugünü Resmetmek" resim sergisi, Yapı Kredi Kültür Sanat'ta ziyaretçilerini ağırlıyor. Salt'ın disiplinlerararası tasarım stüdyosu 2050+ tarafından hazırlanan ve Salt Beyoğlu'nda sanatseverlerle buluşan yeni sergisi "Havaya Dair" ise hava kirliliğinin toplumsal ve ekolojik boyutlarını odağına alıyor. Küratörlüğünü Prof. Dr. Mona Mahall, Prof. Dr. Aslı Serbest ve Yelta Köm'ün üstlendiği küresel kültür, ekonomik değişim ve siyasi temas tarihini canlı tutan seramik, ağırlık ve ölçü koleksiyonlarından ilham alan "Ters Yüz Pera: Mekanlar ve Metinlerde Denemeler" sergisi, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi'nde ziyaret edilebiliyor.

Sanat Tarihinde Bir Dönem: Klasik Dönem Ve Özellikleri

Sanat tarihi, insanların kültürel mirası korumasına ve geçmiş sanat eserlerini anlamalarına yardımcı olan bir alandır. Aynı zamanda farklı dönemlerdeki sanat akımlarını ve tarzlarını inceleyerek estetik değerlere olan ilgiyi geliştirir. Sanat tarihini öğrenmek, toplumsal ve politik bağlantıları anlama, yaratıcılığı teşvik etme ve kişisel zevk alma açısından da önemlidir.
❌