Okuma görünümü

Yeni makaleler mevcut. Sayfayı yenilemek için tıklayın.

Sağlıklı Beslenmenin Önemli Bileşenleri: Acı Marul

Papatyagillerden bir bitki türü olarak öne çıkan acı marul, aynı zamanda sağlamış olduğu faydaları üzerinden önemli yer taşımaktadır. Tüylü ve dikenli yapraklara sahip olmasının yanı sıra boyu 150 santimetreye kadar uzanan bir yapıya sahiptir. Daha çok yol kenarlarında yetişmesi ile beraber ülkenin dört tür tarafında yetiştirilebilen bir bitki türü olduğunu eklemek gerekir.

Sağlıklı Yaşam İçin: Saunanın Faydaları Ve Zararları

Türk kültürünün vazgeçilmez faaliyetlerinden biri hamam ve saunadır. Vücuda oldukça fazla fayda sağladığı sauna toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Özellikle bağışıklık sistemi düşük olan kişiler düzenli aralıklar ile saunaya girerek vücudundaki hücreleri yenilemektedir.

Sağlıkta Alternatif Çözümler: Sıcak Kompres Uygulamaları

Lokal uygulama olarak da kullanılan sıcak kompres uygulamaları, birçok fiziksel rahatsızlıkların giderilmesinde etkilidir. Günümüzde ise bu konuda birçok farklı malzeme kullanılır. Bu malzemeler hem evde olan ürünler hem de ortopedik ve benzeri gibi yerlerden alınan ürünler olarak öne çıkar.

Salatalık meyve mi sebze mi? Botanik ve gastronomi bağlamında incelendi

Salatalık, kabakgiller ya da kabak bitki ailesinin önemli bir üyesidir. İnsanlar ise, genellikle onları turşu ve salata gibi tuzlu yemeklerde yerler. Salatalık, tüm dünyada satılan ve yetiştirilen en popüler ürünler arasında yer alır. Aynı zamanda çok ferahlatıcı ve çıtır bir tada sahiptir. Ama salatalıkların aslında hangi besin grubuna ait olduğu sıkça merak ediliyor.

Karın kası hareketleri nelerdir? Evde karın kası nasıl yapılır?

Yaz sezonunun açılmasıyla birlikte fit bir görünüme kavuşmak isteyen ancak inatçı göbek yağları ile mücadele eden kişiler karın kası hareketleri ile evde vücutlarını belirli bir forma sokmak için çabalayacaklar. Peki, evde karın kası nasıl yapılır? Fit bir görünüm için karın kası hareketleri nelerdir?

Sağlık Bakanı Koca'dan 'fenilketonüri' hastalığı açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 Haziran Ulusal Fenilketonüri Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Fenilketonüri (PKU) hastalığına en sık rastlanan ülkelerden biri olduğunu ve erken teşhis konan bebeklerin ömür boyu uygun bir diyetle sağlıklı bir yaşam sürebileceğini belirtti.

Yeni trend "göz rengi değiştirme" ameliyatı

Burun estetiği, botoks derken şimdi de yeni trend, göz rengini değiştirme ameliyatı oldu. Sosyal medyada sık sık paylaşılan bu işlem oldukça riskli. Çünkü körlüğe kadar götürebiliyor. Ayrıntılar CNN TÜRK Muhabiri Emel Telli ve kameraman Buğra Benlioğlu'nun haberinde.

Türkiye’de yaklaşık 70 bin kişi MS hastası

Dünyada yaklaşık 1.8 milyon ülkemizde ise yaklaşık 70 bin MS hastası bulunduğuna dikkati çeken Doç. Dr. Özge Arıcı Düz, “Multipl skleroz, beyin ve omuriliğin tutulduğu, bağışıklık sisteminin saldırısı ile ortaya çıkan bir hastalıktır. Bilişsel bozulma, güçsüzlük, dengesizlik, uyuşma, görme kaybı gibi birçok nörolojik yakınmaya neden olabilir. Herhangi bir yaşta MS görülmektedir ancak 20-40 yaş aralığında daha sık izlenmektedir. Kadınlarda erkeklere göre daha sık görülmektedir” dedi.

Yüz felci, kök hücre ile tedavi edilebiliyor

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hakan Oğuzhan, uzun süre iyileşmeyen ve hastanın günlük yaşamını olumsuz etkileyen yüz felcinde, kök hücre tedavisi ile olumlu sonuçlar alınabileceği belirtti.

Çocuklarda 'sınav kaygısı' uyarısı

Psikiyatri Uzmanı Dr. Akif Taşdemir, "Sınav kaygısı yaşayan çocuklarda kalp çarpıntısı, terleme, titreme gibi görülebilecek davranışsal, fiziksel belirtiler vardır. Ebeveynlerin bu belirtilere mutlaka dikkat etmesi gerekmektedir" dedi.

'MS tedavisindeki gelişmeler yüz güldürüyor'

Bir sinir sistemi hastalığı olan MS (Multiple Skleroz), beyin ve omuriliğin kontrolündeki fonksiyonlarda kayıplara yol açabilse de son yıllarda MS tedavisindeki gelişmelerin yüz güldürdüğünü belirten Uzm. Dr. Vusal Necefaliyev, “Yıllar önce MS tanısı alan hastaların, MS'in etkin bir tedavisi olmadığı için kötümser düşünceleri vardı. Ancak son yıllarda tedavideki gelişmeler, hastalığın seyrini olumlu anlamda değiştiriyor" dedi.

Sinir Sistemimizin Kimyasal Mesajcısı: Asetilkolin

Eskiden vagus maddesi şeklinde de bilinen asetilkolin, birçok farklı vücut fonksiyonunda önemli rol oynayan bir kimyasaldır. Madde, merkezi sinir sistemindeki ve periferik sinir sistemindeki nöronlar arasındaki sinyalleri ileten birkaç nörotransmiterden biridir. 

Uzmanından uyarı: “Fazla kilolularda diz kireçlenmesi riski yüksek”

Diz kireçlenmesinde risk altında olan bireylere dikkat çeken Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Hakan Dur, “Genellikle 50 yaş sonrası diz kireçlenmesi görülme sıklığı artar. Ancak geçirilmiş travma öyküsü olan, altta yatan romatizmal rahatsızlığı olan ve aşırı kilolu olan hastalarda daha erken yaşlarda görülebilir” dedi.

Her yıl en az 200 milyon insan, sağlıksız su kaynaklı hastalıklara yakalanıyor

Su ve besinlerin yaşamın devamı için en önemli kaynakların başında geldiğini belirten Dr. Öğretim Üyesi Cengiz Uzun, gerekli özen gösterilmez ise yaşamak için gerekli olan su ve besinlerin faydanın yanında önemli zararlarının da olduğunun altını çizdi. Her yıl en az 200 milyon insanın sağlıksız sudan kaynaklı hastalara yakalandığını belirten Dr. Öğretim Üyesi Cengiz Uzun, "2 milyon insan bu yüzden ölmektedir" dedi.

Sağlık deposu tahinin faydaları nelerdir?

Yemeklerde, tatlılarda ve kahvaltıda lezzetiyle sofralarda yerin alan çeşitli yemek kültürlerinde çokça kullanılan tahin, sağlık deposu bir besindir. Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen konu hakkında önemli bilgiler verdi.
❌