Okuma görünümü

Yeni makaleler mevcut. Sayfayı yenilemek için tıklayın.

Diş çürükleri kalp hastalıklarını tetikleyebilir

Diş çürüklerinin kalp hastalıklarını tetiklediğine dikkat çeken Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kadriye Merve Altıkat, “Özellikle doğumsal kalp rahatsızlığı olan çocuklar, yetişkinler, kalp kapağı protezi taşıyan hastalar, kalp ameliyatı geçirmiş veya kalp yetmezliği bulunan erişkinlerde diş çürükleri ciddi risk oluşturur. Hastalık baş göstermeden uygulanacak ağız ve diş sağlığı bakımı ile birlikte düzenli diş hekimi kontrolleri ile kalp hastalıkları yüzde 70 (önemli ölçüde) azaltabilir” dedi.

Tavuk karasına kök hücreli çözüm

Halk arasında ‘tavuk karası’ ya da ‘gece körlüğü’ olarak bilenen tıp literatüründe ise ‘Retinitis Pigmentosa’ olarak tanımlanan göz hastalığının kök hücre ile tedavisinin mümkün olduğu belirtildi.

Uzmanı uyardı: Bebekleri kalın giydirmek tehlikeli olabilir

Bebekleri kalın giydirmenin bazı sağlık sorunların neden olabileceğine dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nur Köprülü Çelikkaya, "Bebekleri fazla giydirmek, bebeklerin aşırı ısınmalarına neden olabilir, bu da sıcak çarpması gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bunun yanı sıra, bebeklerin aşırı giydirilmesi, Sudden Infant Death Syndrome (SIDS) olarak da bilinen ani bebek ölüm sendromu riskini artırabilir" dedi.

"Türkiye’de astımlı hasta sayısı artıyor"

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, dünyada yaklaşık 300 milyon insanın astım hastası olduğuna dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nurhan Köksal, “Türkiye'de de astım sıklığı giderek artmaktadır. Ülkemizde yaklaşık olarak yetişkinlerin yüzde 5-10'u ve çocukların ise yüzde 10-15'i astım ile yaşamlarını sürdürmektedirler” dedi.

Prof. Dr. Ovalı’dan ‘Kök hücre’ açıklaması: “Büyük ümit olmaktan artık çıkmalı”

Kök hücreye yönelik çalışmalar sürerken Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Ercüment Ovalı, “Yıllar geçti, hala aynı şeyi söylüyoruz; ileride işe yarayacak. Doğru kullanıldığında bazı hastalıklarda işe yarayabilir, hala kök hücreye çok fazla inanan gruplar var, olmalı da ama en çok uğraşan kişi olarak büyük ümit olmaktan artık çıkmalı diyorum. 1999 yılında kök hücreyi ürettiğimde benden fazla inanan yoktu ama o kadar kabiliyetli değil. Hücreyle gen tedavisinin beraber kullanıldığı modeller var, onlar daha da başarılı olacak” dedi.

Cici Bebe Besin Değeri: Cici Bebe Kaç Kalori?

Her besinin kendi içerisinde bir besin değeri bulunmaktadır. Besin tüketimine özen gösteren kişiler için kalori ve yağ oranları da en büyük özelliklerden biridir. Eskimeyen lezzetlerden biri olan cici bebe besin değeri gram üzerinden hesaplanmaktadır. 1 adet cici bebe 18 kalori iken 1 paket cici bebe 1105 kalori olarak bilinmektedir. Bu besin genellikle vitamin ve mineral desteği sağlamaktadır. Bu nedenle hem bebekler hem de yetişkinler tüketebilmektedir.

Bira Besin Değeri: Bira Kaç Kalori?

1 kutu küçük biranın toplam kalorisi 139 olarak karşımıza çıkar. Bunun içerisinde 10 gram karbonhidrat, 1,65 gram protein ve 55 mg potasyum bulunmaktadır.

Bıldırcın Yumurtası Besin Değeri: Bıldırcın Yumurtası Kaç Kalori?

Sağlamış olduğu faydalar ile birlikte bıldırcın yumurtası önemli bir besin kaynağıdır. Yumurta zaten başlı başına önemli olması ile beraber bıldırcın ayrı bir etki ve katkı sağlar. O yüzden düzenli olarak 7'den 70'e herkesin tüketmesi gerektiği besinler içerisinde yer alır. Tabii diğer birçok besin kaynağında olduğu gibi Bıldırcın yumurtasını da dengeli şekilde tüketmek önemlidir.

Beyaz Peynir Besin Değeri: Beyaz Peynir Kaç Kalori?

Beyaz peynir, çok güzel ve çok lezzetli bir besin kaynağı olmaktadır. Beyaz peynir diyet yiyecekleri listesinde de en başta yer almaktadır. Özellikle çok şişman olan kişilerin sabahları beyaz peynir tüketmesi önerilmektedir. Akşam saatlerinde tüketilmesi de çok fazla önerilmez. Beslenme uzmanlarına göre, akşam 6'dan sonra yemek yememeniz tavsiye edilir.

Sıtma 24 saat içinde tedavi edilmeli

Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Mehmet Uluğ, son dönemde daha yaygın görülmeye başlanan Sıtma hastalığı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgilendirdi.

Araştırma: Son 5 yılda 1 milyondan fazla dövme sildirme işlemi uygulandı

Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya ve Kanada'da 2019-2024 yılları arasında 1 milyondan fazla dövme silme tedavilerini kapsayan araştırmanın verileri paylaşıldı. Dövme sildirmenin en yaygın nedenleri arasında, ‘İş ve işyeri gereksinimlerini karşılama, yaşam değişiklikleri, dövmenin anlamını yitirmesi, dövme kalitesi ilgili hayal kırıklığı ve yeni bir dövme için yer açmak’ olarak belirtildi.

Barbunya Besin Değeri: Barbunya Kaç Kalori?

Barbunya sağlık için çok iyidir. Astım ve şeker hastaları için sağlıklı bir seçenektir. Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olurlar. Harika bir vitamin, mineral, protein, diyet lifi ve demir kaynağıdırlar. Sağlığımız için faydalı olan antioksidanlar içerirler.

Kemik erimesi, çocuklukta ortaya çıkıyor

Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeynep Cantürk, Türkiye’de 50 yaş üzerindeki her 4 kişiden birinde görülen kemik erimesinin, çocuklukta ortaya çıktığını ve önlenebileceğini ifade etti.

Kulak çınlamasını tetikleyen nedenlere dikkat!

Kulak çınlaması son yıllarda giderek artmaktadır. Bunun nedenleri arasında; Elektronik cihazların giderek yaygın kullanılması ve vazgeçilmezimiz olması sürekli yanımızda taşımamız, cep telefonları, bilgisayarlar, Bluetooth kulaklıklar, modemler, Tv'ler, akıllı saatler, kumandalar gibi... bir çok elektronik alet sürekli yanımızda ve çevremizde yer alıyor.
❌